Praktijkondersteuner krijgt nieuw profiel

Array

In september 2013 is er een toekomstbesteding competentieprofiel en een geactualiseerde opleiding voor de praktijkondersteuners in de huisartsenvoorziening (POH). Dat hebben de Samenwerkende Hogescholen (SH), de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA), de Nederlandse Vereniging van PraktijkOndersteuners (NVvPO) en V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners 2 april afgesproken in een convenant.

In een later stadium ondertekenen de Landelijke Vereniging Georganiseerde Eerstelijn (LVG), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) het convenant.

Uitgangspunten
De praktijkondersteuner, hbo-opgeleid, krijgt een generalistische functie in de eerstelijnszorg. De functie richt zich op de ondersteuning en begeleiding van patienten, voor zowel de geprotocolleerde zorg, als de complexe zorg die een protocoloverstijgend denken vereist. De functie heeft voor patienten en voor andere zorgverleners een herkenbaar profiel.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen