Sponsors blikken naar de toekomst

Array

De foto van Jos van Leeuwen Het Museumplein van het Louwman Museum in Den Haag vormde een sfeervol decor voor het eerste ‘family-dinner’ van de stichting VUmc CCA. Deze avond werd speciaal georganiseerd voor 150 gasten, waaronder trouwe donateurs, bestuursleden en nieuwe relaties van de stichting. Het bijzondere gezelschap zet zich al meer dan 25 jaar in voor de stichting om kankeronderzoek in VUmc Cancer Center Amsterdam te bevorderen. Toyota-importeur Evert Louwman had op 26 maart zijn prachtige automobiel museum ter beschikking gesteld.

Met het ‘family-dinner’ wilde de stichting de sponsors bedanken voor alles wat er in de afgelopen jaren is bereikt, maar vooral ook informeren over de toekomstplannen. Een aantal sponsors had dan ook hun opvolgers in hun bedrijf of hun kinderen meegenomen. Janneke Dreesmann heette de gasten namens het bestuur welkom, waarna Henk Verheul, afdelingshoofd medische oncologie en directeur VUmc CCA, vertelde dat de onderzoekers en dokters optimaal kunnen samenwerken door de faciliteiten die inmiddels door de stichting gerealiseerd zijn. Mede daardoor bekleedt VUmc CCA in Nederland op onderzoeksgebied de eerste plaats samen met de Erasmus Universiteit volgens de CWTS-analyse. Hij benadrukte de ambities van VUmc CCA: het initieren van hoogwaardig kankeronderzoek en het faciliteren van vroegdiagnostiek, therapie op maat en aandacht voor kwaliteit van leven.

PET-MRI
Als verrassing presenteerden gastheer Evert Louwman en Bob Pinedo een blik in de toekomst tijdens een spectaculaire onthulling van een prototype PET-MRI in de theaterzaal. VUmc CCA hoopt als eerste ziekenhuis in Nederland de beschikking te krijgen over een PET-MRI-scanner. Hiervoor is nog twee miljoen euro nodig.

Een PET-MRI brengt zowel de anatomie van de patient als de biologie van de tumor in beeld. De verwachting is dat in de toekomst met deze scanner de effectiviteit van medicijnen in beeld kan worden gebracht. En daarmee wordt het nog beter mogelijk om patienten therapie op maat te bieden. Voorzitter Sander van der Laan riep op om samen de ambities voor de toekomst mogelijk te maken zodat het team van artsen en onderzoekers van VUmc CCA zich optimaal kan inzetten voor de patient.

bron: VUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen