Medtronic introduceert CareLink Pro 3; software voor diabetesmanagement

Array

De eerste diabetesmanagementsoftware met geavanceerde ondersteuning bij therapiebeslissingen. Software biedt therapieoverwegingen waarmee professionele zorgverleners beter gefundeerde besluiten kunnen nemen
Medtronic, Inc. zal morgen op de Nationale Diabetes Dag in Utrecht de CareLink® Pro 3-therapiemanagementsoftware in Nederland introduceren. CareLink Pro 3 is het eerste softwareprogramma dat geavanceerde ondersteuning biedt bij therapiebeslissingen aan professionele zorgverleners die patienten  met diabetes behandelen. De software analyseert gegevens van de insulinepomp, het apparaat voor continue glucosemonitoring (CGM) en de bloedglucosemeter van de patient, en geeft de meest belangrijke informatie over de patient weer in één gebruiksvriendelijk overzicht. Daarnaast biedt de software therapieoverwegingen aan die artsen als uitgangspunt kunnen gebruiken als ze met hun patient praten over aanpassing van de behandeling om een betere glucoseregulering te bereiken.

 

Het nieuwe therapiemanagement-dashboard laat één gebruiksvriendelijk overzicht zien van de belangrijkste informatie over de insulinetoediening en glucosespiegel van de patient op één pagina. Bovendien worden de exacte tijdstippen vermeld waarop de patient een lage (hypoglycemische) of hoge (hyperglycemische) glucosespiegel heeft gehad en worden deze patronen gerangschikt, zodat de zorgverleners direct zien welke uren van de dag de meeste problemen opleveren voor hun patienten.

 

De nieuwe Episodes Summary (Episodenoverzicht) belicht de belangrijkste gebeurtenissen die net voor de hypoglycemische en hyperglycemische episodes zijn opgetreden, waardoor de arts snel een overzicht krijgt van de aspecten die mogelijk moeten worden aangepast. Daarnaast biedt de Episode Summary therapieoverwegingen, waarmee de zorgverleners zo goed mogelijk de meest gefundeerde besluiten kunnen nemen.

 

“We weten dat diabetesmanagement complex is en dat het soms niet eenvoudig is voor professionele zorgverleners en patienten om voldoende informatie te verzamelen voor goed gefundeerde besluiten. Met CareLink Pro 3 streven we ernaar de besluitvorming te vereenvoudigen door patientgegevens te integreren, de zorgverlener te helpen trends te herkennen en therapieoverwegingen aan te bieden,” aldus Francine R. Kaufman, M.D., Chief Medical Officer en Vice President, Global Medical, Clinical & Health Affairs bij Medtronic Diabetes. “Wij denken dat ondersteuning bij therapiebeslissingen een belangrijke stap voorwaarts is op weg naar een kunstmatige bètacel, die op basis van geautomatiseerde besluiten de behandeling van de patient zal aanpassen. We zijn bijzonder enthousiast dat we deze oplossing kunnen aanbieden aan de medische gemeenschap.”

 

CareLink is een integraal onderdeel van het MiniMed Paradigm® Veo-systeem, dat een combinatie is van een insulinepomp en CGM. In de STAR 3-studie is aangetoond dat patienten uit alle leeftijdsgroepen (volwassenen, tieners en kinderen) die het geïntegreerde systeem van Medtronic gebruikten, een statistisch significante verlaging van het HbA1c-gehalte bereikten na drie maanden, en deze verbetering vasthielden gedurende een periode van één jaar. Het HbA1c-gehalte is een maatstaf voor de glucoseregulering, een soort gemiddelde van de bloedglucosespiegel in de voorafgaande twee tot drie maanden.

Over de diabetesdivisie van Medtronic
De diabetesdivisie van Medtronic (www.medtronic-diabetes.nl ) is wereldwijd marktleider op het gebied van geavanceerde diabetesmanagementoplossingen, met onder meer geïntegreerde diabetesmanagementsystemen, insulinepomptherapie, systemen voor continue glucosemonitoring en software voor therapiemanagement. De divisie beschikt bovendien over een uitstekende klantenservice die 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar is voor ondersteuning aan patienten en professionele zorgverleners.

Over Medtronic

Medtronic, Inc. (www.medtronic.com), met hoofdkantoor in het Amerikaanse Minneapolis, is wereldwijd marktleider op het gebied van de medische technologie (pacemakers, defibrillatoren, stents, hartkleppen, insulinepompen, neurostimulatoren, enz.). Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.

Recente artikelen