Verpleegkundige Parnassia Bavo Groep roeit Indische Oceaan over

Array

Annelies Fonds voor kinderen die sociaal buiten de boot dreigen te vallen
NOORD – ZUID – HOLLAND – Annelies is 10 jaar en heeft 2 broertjes van 5, de tweeling Tom en Teun. Annelies en haar broertjes zijn KOPP/KVO-kinderen. Deze kinderen hebben een ouder met een psychiatrisch en/of verslavingsprobleem.

Ralph Tuijn is beroepsavonturier, verpleegkundige en vader van Isis en Ravi. Ralph trekt zich het lot van kinderen zoals Annelies aan. Daarom roeit hij voor het Annelies Fonds van de Vrienden van de Parnassia Bavo Groep de Indische Oceaan over. Hij vertrekt in mei en roeit non-stop van Australie naar Afrika. Deze uitdaging is nog niet eerder succesvol volbracht en het is een wereldrecordpoging.

Nederland kent 1,6 miljoen kinderen zoals Annelies en haar broertjes. KOPP/ KVO-kinderen lopen 1,5 keer zoveel kans dan andere kinderen om op enig moment in hun leven een psychiatrische stoornis te ontwikkelen. Wat Annelies enorm mist is dansen. Toen haar vader nog thuis woonde, ging ze twee avonden per week naar dansles. Dat gaat niet meer. Haar moeder heeft een psychiatrische ziekte en durft haar niet te brengen en er is ook geen geld meer voor. Haar broertjes Tom en Teun gaan om deze redenen ook niet meer naar hun voetbalclub. Daar balen ze enorm van want ze waren dol op hun coach en ze hadden veel vriendjes op de voetbalclub.

Non-stop naar Afrika
Voor kinderen als Annelies heeft de Parnassia Bavo Groep het Annelies Fonds opgericht. En voor dit fonds gaat Tuijn nogmaals een oceaan over steken. De Indische Oceaan wordt zijn derde oceaan oversteek. Tienduizend kilometer roeien. Een oceaantocht is zeker niet zonder risico. Op eerdere expedities over de Atlantische- en Grote oceaan is Ralph aangevallen door haaien en zat hij dagenlang midden in enorme onweersstormen. Hij heeft ontberingen doorstaan als rottend voedsel wat hij moest zien te compenseren met het vangen van vissen en haaien. Een defecte watermaker zorgde ervoor dat hij moest overleven op regenwater. Hij heeft tijdens zijn tochten geïnfecteerde ledematen gehad en bloedvergiftiging. Negen maal kapseisde hij als gevolg van heftige stormen en golven tot 10 meter hoog. Op een klein eiland in de Grote Oceaan leed hij schipbreuk. Na anderhalve dag vond hij een kleine Polynesische stam die hem hielp zijn boot te herbouwen zodat hij na twee maanden zijn tocht weer kon vervolgen.

Weer naar ballet
Wie de oceaanexpeditie van Ralph steunt, steunt Annelies en de duizenden andere KOPP/KVO-kinderen. Het Annelies Fonds zorgt ervoor dat Annelies weer kan dansen en dat haar broertjes weer kunnen voetballen. Ook voorziet het fonds in een dag naar de dierentuin, museum of pretpark of dat deze kinderen mee kunnen op een schoolreisje als hun vader en moeder dat niet meer kunnen betalen. Voor meer informatie over de expeditie van Ralph en het Annelies Fonds kijk op www.vriendenparnassiabavogroep.nl/annelies-fonds

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen