Amgen B.V. gekozen tot tweede Beste Werkgever in Nederland door Great Place to Work Institute

Array

De tweede prijs voor de ‘Beste Werkgever 2012’ is door het Great Place to Work® Institute uitgereikt aan Amgen B.V. te Breda.
Alex Leather, sinds september vorig jaar aangetreden als General Manager van Amgen B.V., nam gisteren/vandaag de prestigieuze award in ontvangst van de heer Erik van Riet, directeur Great Place To Work Nederland, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam.

“Amgen B.V. (biotechologisch farmaceutisch bedrijf) heeft binnen de categorie grote bedrijven/multinationals de tweede plaats behaald op de lijst van beste werkgevers in Nederland. Erik van Riet: “De organisaties die op de lijst van Beste Werkgevers staan hebben organisatieculturen ontwikkeld die als voorbeeld gelden voor organisaties in heel Nederland. Dag in dag uit bieden ze hun werknemers een werkkring waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan.”

“De manier waarop Amgen omgaat met haar medewerkers, milieu en sociale verantwoordelijkheid beschouwen we als een belangrijke factor voor het behalen van succesvolle bedrijfsresultaten in de biotechnologie en farmacie. We zijn trots op deze prijs en zien het als stimulans om ons beleid verder te ontwikkelen”, aldus Alex Leather. “Deelname aan het onderzoek was tevens een goede leerervaring. De feedback die we ontvangen hebben van het Great Place to Work Institute is bijzonder waardevol en zullen we gebruiken om onze organisatie nog sterker te maken.”

Over Great Place to Work® onderzoek
Het onderzoek van Great Place to Work is meer dan een medewerkers tevredenheidsonderzoek. Het meet de mate van vertrouwen, het gevoel van trots en plezier bij medewerkers om een mensgerichte organisatiecultuur op te bouwen. Daarnaast onderzoekt men het werkgeversbeleid. Op basis van de uitkomsten en ontwikkelde methodologie wordt jaarlijks vastgesteld welke organisaties de Beste Werkgevers ter wereld zijn.

Amgen B.V. In 1989 vestigde Amgen zich in Europa. In datzelfde jaar werd in Breda de Nederlandse vestiging, Amgen B.V., geopend. De belangrijkste activiteiten van Amgen B.V. liggen op het gebied van klinisch onderzoek, marketing en verkoop. Bij Amgen B.V. werken ca. 75 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Marketing & Sales, Klinisch Onderzoek, Medische Informatie, Financien, Corporate Affairs, Registratie en Safety.
In Breda is het bedrijf op hetzelfde complex gevestigd als Amgen Europe B.V., dat onder meer de internationale distributie van de medicijnen verzorgt. Amgen heeft diverse belangrijke medicijnen op de Nederlandse markt gebracht.
Aranesp®, Neulasta®, Neupogen®, Mimpara® ,Vectibix® , Prolia® , Nplate® en XGEVA® zijn baanbrekende geneesmiddelen die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van patienten.

Amgen (NASDAQ:AMGN), een pionier op het gebied van medische biotechnologie, ontdekt, ontwikkelt en levert innovatieve geneesmiddelen voor menselijk gebruik. De geneesmiddelen van Amgen hebben miljoenen mensen geholpen bij hun gevecht tegen kanker, nierziekten, reumatoïde artritis en andere ernstige ziekten. Met een brede en diepe pijplijn vol potentiele nieuwe medicijnen blijft Amgen zich inzetten voor de vooruitgang van de wetenschap om patienten te helpen. Wilt u meer weten over onze baanbrekende wetenschap en onze geneesmiddelen? Bezoek www.amgen.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen