Zes medische bedrijven genomineerd tijdens Greatplacetowork award uitreiking

Array

Gisteravond, 12 april, vond de uitreiking plaats van de Greatplacetowork® award. Onder de ongeveer 125 deelnemende Nederlandse bedrijven waren zes medische bedrijven. Diverse daarvan waren in voorgaande edities ook al genomineerd. Een teken dat de werknemers bij die bedrijven tevreden werknemers zijn. In de klasse grote, multinationals eindigde Amgen op de tweede plaats, na Microsoft Nederland. In dezelfde groep eindigde NovoNordisk op de negende plaats, Biogen Idec International op de elfde, Lilly op de dertiende en Medtronic op de tweeentwintigste plaats.

In de klasse kleine, jonge bedrijven eindigde Grünenthal op de achtste plaats. Grünenthal werd eerdere jaren ook genomineerd. Ondanks ingrijpende reorganisatie scoorde Grünenthal dit jaar dus weer hoog. Een geweldige prestatie.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Het Sierraad in Amsterdam reikte Chris Seegers de awards uit aan alle 46 genomineerde bedrijven. Verspreid over 25 tafels zaten veel werknemers en managers van de genomineerde bedrijven. Elk bedrijf kreeg de gelegenheid om in een paar zinnen het korte juryrapport dat Chris Seegers voorlas van commentaar te voorzien. Meest opvallende commentaren waren “liefde voor het werk”, “trots op het werk”, “respect voor werknemers”, “gelegenheid tot zelfontplooing” en “waardering voor creativiteit” van de werknemer.

Prijzen
In de grote finale werden de top drie genomineerden van de drie klassen bekend gemaakt. De uitslagen waren als volgt:

Grote multinationals:
1. Microsoft; 2. Amgen; 3. eBay, Marktplaats, Paypal

Middelgrote bedrijven:
1. Incentro; 2. Ormit; 3. Van Harte & Lingsma

Kleine, jonge bedrijven:
1. Novamedia; 2. Cohesion; 3. BMD advies

Diversiteit
Waren er zes medische bedrijven genomineerd, opvallend was de grote diversiteit aan branches. Bijzonder was de aanwezigheid van de gemeente Hoorn. Blijkens het juryrapport opereert deze gemeente eerder als ondernemer dan als ambtenaren apparaat. Andere aanwezige branches waren onder meer de IT sector, productiesector, consultancy sector en training en advies sector.

In gesprek met Erik van Riet, organisator van Greatplacetowork@ bleek dat Microsoft Nederland door andere Microsoft vestigingen regelmatig bezocht wordt om kennis te nemen van de geweldige wijze waarop zij met het personeel omgaan. De afwezigheid van zorginstellingen is volgens hem het gevolg van koudwatervrees voor de grondige screening waaraan bedrijven zich onderwerpen om in aanmerking te komen voor nominatie. Mogelijk dat daar in de toekomst verandering in komt.

Rene Luigies

Rene is consultant op het snijvlak productontwikkeling en gezondheidszorg/projectmanager valpreventiebus/multitasker/outofthebox denker/innovator/ Eusamed bv/ Op twitter@Lodewijkjes Netherlands, Rijswijk (Gld)

René Luigies heeft 30 jaar ervaring in nationale- en internationale marketing en business development in de medische sector. Die ervaring strekt zich uit van de farmaceutische industrie tot de medische apparatuur. In 2001 startte hij zijn eigen bedrijf in Nederland. Na de succesvolle introductie van een product op het gebied van pijnbestrijding, heeft dit bedrijf zich verder ontwikkeld tot specialisatie op het snijvlak van product ontwikkeling en gezondheidszorg. Bekende succesvolle producten zijn de OHRA valpreventiebus en de OOGbus van het Oogzorgnetwerk en CZ. Binnen het bedrijf is een groot netwerk aanwezig met de belangrijkste stakeholders in de gezondheidszorg, zoals zorgverzekeringen en overkoepelende organisaties, overheid, zorgverleners, hogescholen, universiteiten en het MKB. Op dit moment wordt dit netwerk ingezet voor eigen consultancy activiteiten, en voor zijn functie als zorginnovatiemakelaar voor Health Valley.

Een volledig cv is te vinden op LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/reneluigies
En René Luigies is te volgen op twitter: @Lodewijkjes

Valpreventie2.0

In 2007 is het OHRA valpreventie project gestart. Dit was het resultaat van een product concept dat ik samen met iemand uit de thuiszorg en een huisarts aan OHRA presenteerde. OHRA heeft dit project volledig gefinancierd. Dit project is volledig door mij opgezet en uitgewerkt, respectievelijk gemanaged. Ook de uitwerking van de resultaten zijn door mij gedaan. Het OHRA valpreventieproject heeft geresulteerd in een afname van 35% van het aantal valincidenten op een groep van 1561 mensen.

De kosten voor de landelijke uitrol bleken te hoog voor zorgverzekeraar CZ, die OHRA heeft overgenomen. Daarmee staakte het project. In het kader van eHealth heb ik toen Valpreventie2.0 bedacht. Een internet applicatie, waarmee ouderen zelf een risicoanalyse kunnen doen, vervolgens een advies krijgen om dat risico te verminderen en vervolgd worden of zij de adviezen ook opgevolgd hebben en of zij hulp/ondersteuning nodig hebben. Daarbij een vervolg door middel van registratie van het aantal valincidenten.

Inmiddels heb ik het NIPED bereid gevonden om valpreventie2.0 te realiseren. In mijn presentatie zal ik ingaan op het proces van valpreventie 1.0 naar de realisatie van valpreventie 2.0. De obstakels, de overwegingen, de weg naar de juiste partners, de financiering, het vinden van stakeholders, en de implementatie in de gezondheidszorg. En een korte visie geven op valpreventie 3.0, waar al gesprekken over gevoerd worden.

Recente artikelen