ZorgInfo TV genomineerd voor internationale award dankzij ‘uitstekend gebruik’ videoplatform

0
86

ZorgInfo TV, interactieve videovoorlichting door een zorgverlener op Zorgportaal Rijnmond, is een van de genomineerden voor de ‘Rich Media Impact Award 2012’ in de categorie gezondheidszorg. ZorgInfo TV is genomineerd vanwege ‘uitstekend gebruik van Mediasite om de gezondheidszorg te verbeteren.’ Mediasite is een platform waarmee gebruikers op internet live video’s en presentaties kunnen opnemen, beheren en afspelen. De Amerikaanse producent van Mediasite, Sonic Foundry, reikt de awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve gebruikers.

ZorgInfo TV maakt het mogelijk om een groep patienten interactief voor te lichten zonder dat zij daarvoor de deur uithoeven. Een zorgverlener geeft een presentatie over een bepaalde aandoening, of een aspect daarvan. Patienten kunnen de uitzending volgen op de website van Zorgportaal Rijnmond. Hier kunnen zij anoniem via een webformulier vragen sturen naar de zorgverlener, die daar direct op kan ingaan. Alle uitzendingen worden opgeslagen in een digitaal archief, zodat de informatie beschikbaar blijft.

Uitreiking
Naast het ‘uitstekend gebruik’ van Mediasite zegt Sonic Foundry over ZorgInfo TV dat de dienst ‘ duidelijk meetbaar de toegankelijkheid van informatie verbetert. Ook bespaart ZorgInfo TV kosten, het verhoogt de efficientie én de productiviteit’. De andere genomineerde in de categorie ‘gezondheidszorg’ is Singapore Health Services van de SingHealth Academy. Mediasite wordt wereldwijd gebruikt door ongeveer 2400 klanten voor live en on demand video en voor het opbouwen en beheren van een doorzoekbaar archief. De ‘Rich Media Impact Award 2012’ wordt op 8 mei 2012 uitgereikt tijdens een conferentie voor gebruikers van Mediasite in Madison, Wisconsin.

ZorgInfo TV
ZorgInfo TV wordt op dit moment vooral gebruikt voor patienten met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) en hun naasten. Vanwege infectiegevaar mogen patienten niet bij elkaar komen, waardoor de voorlichting via internet uitkomst biedt. De thema-uitzendingen rond bijvoorbeeld hygiene, vitaminegebruik of leverproblemen worden erg gewaardeerd door de patienten en familieleden. Een moeder van een jonge patiente vindt het bijvoorbeeld prettig dat ‘je direct antwoord krijgt van de zorgverlener. Dus je hebt eigenlijk gewoon thuis een afspraak. Bovendien hoor je ervaringen van anderen, of stellen andere vragen waaraan je zelf nog niet had gedacht.” Zorgverleners kunnen ZorgInfo Tv ook inzetten voor andere patientgroepen.

Sonic Foundry en MediaMission
Sonic Foundry is de Amerikaanse fabrikant van Mediasite en wereldmarktleider op het gebied van webcasting technologie en kennismanagement. MediaMission is de Nederlandse distributeur van Mediasite. Het bedrijf houdt zich bezig met de toepassing van online video in het onderwijs en de zorg. Doel daarvan is om meer rendement te halen uit kennisdeling en voorlichting.

Over Zorgportaal Rijnmond
Zorgportaal Rijnmond is dé plek voor het vinden van de juiste informatie op het gebied van zorg en welzijn in de regio Rijnmond. Het portaal is een beveiligde website waar burgers en zorgverleners veilig gegevens kunnen uitwisselen en betrouwbare informatie snel en gemakkelijk vinden. Zo draagt het Zorgportaal Rijnmond bij aan toegankelijke en efficiente zorg- en hulpverlening. www.zorgportaalrijnmond.nl

 

advertentieEinde Bericht ___________________________________________