1,2 miljoen griepvaccins door fout NVI in 2010 al onbruikbaar

Financiele strop door Mexicaanse griep nog groter dan gedacht
Door een fout van een magazijnmedewerker van het Nederlands Vaccin Instituut zijn 1,2 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep in 2010 onbruikbaar geworden.  De magazijncoördinator kreeg de opdracht om alleen de 1,7 miljoen vaccins te vernietigen die over datum waren. Maar in plaats daarvan zette hij volgens het RIVM alle 2,9 miljoen vaccins buiten de koeling. Daardoor zijn 1,2 miljoen, nog bruikbare vaccins, niet meer gebruikt worden.

In mei 2010 werd al bekend dat Nederland een forse financiele strop. De ruim 20 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep die Nederland nog heeft, waren toen al zo goed als onbruikbaar. Of  deze 1,2 miljoen nog bruikbare vaccins bij die gigantische strop opgeteld moet worden is niet duidelijk.

Nederland had in mei 2011 nog ruim 20 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep over. Maar deze waren ‘zo goed als onbruikbaar’ zo schreef het AD. De vaccins, gekocht voor 200 á 300 miljoen euro, konden niet voor de gewone seizoensprik in het najaar worden ingezet en waren halverwege 2011 over de datum, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

 

 

.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen