Patiënten UMC St Radboud kunnen via internet hun eigen medisch dossier inzien

0
211

Patienten van het UMC St. Radboud kunnen vanaf volgende week via internet hun eigen medisch dossier raadplegen. Het Radboud ziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat voor alle patienten de dossiers open stelt. Tegelijkertijd worden vijftig online communities gelanceerd, waarin patienten, zorgverleners en mantelzorgers elkaar kunnen treffen rondom een ziektebeeld. Onder het motto ’de patient als partner’ werkt het ziekenhuis aan diverse voorzieningen die het mogelijk maken dat patienten meer regie over hun behandeling kunnen voeren.

Zij kunnen binnenkort met hun DigiD inloggen op MijnRadbouddossier op www.umcn.nl. In dit dossier staan labuitslagen, verwijsbrieven, afspraken en nieuwe onderzoeken. Op termijn zijn ook röntgenfoto’s en aantekeningen te raadplegen.

Vanwege de veiligheid en bescherming van de persoonlijke gegevens moeten patienten zich eerst eenmalig persoonlijk bij het ziekenhuis aanmelden met een geldig identiteitsbewijs en mobiele telefoon. Dan wordt een toegangscode via sms verstuurd.