Leven met kanker

Array

Inspiratie voor iedere dag
Leven met kanker is een prachtig vormgegeven cadeauboek, geschreven voor iedereen die te maken heeft met kanker. Het boek gaat op een optimistische en laagdrempelige manier in op uiteenlopende aspecten die komen kijken bij een leven met of na deze ziekte. Met tips om te ontspannen, inspirerende citaten, positieve overpeinzingen en praktische weetjes, biedt dit boek mensen met kanker en hun omgeving kracht, steun en inspiratie.

Dit boek is niet zomaar een van de vele boeken over kanker. Het is een prachtig en positief cadeauboek dat een steuntje in de rug geeft aan mensen die met kanker te maken krijgen. Vanaf het moment van de diagnose is niets meer hetzelfde, maar dat hoeft niet alleen maar negatief te zijn. Je leert ook relativeren, nieuwe doelen stellen, je krijgt andere inzichten en prioriteiten en maakt bewuste keuzes.

De auteur van dit boek, Daphne Doemges-Engelen, maakte het zelf van dichtbij mee toen haar vader kanker kreeg. Zij schreef dit boek naar aanleiding van haar eigen ervaringen in die periode. Leven met kanker is precies het boek dat zij zo op dat moment miste. Voor het boek interviewde ze 35 (zorg)professionals en 10 patienten en/of hun familieleden.

Daphne Doemges-Engelen: “Misschien zorgt de informatie in het boek voor ontspanning of herkenning, brengt het je op een idee of kom je in actie na het lezen van een van de vele tips. Soms kan praktisch advies of een opbeurend citaat net even het verschil maken; het kan ervoor zorgen dat je je gesteund voelt. Laat je daarom inspireren! Wat alle tips, adviezen en quotes met elkaar gemeen hebben? Een flinke dosis optimisme.”

Daphne Doemges-Engelen is freelance journalist. In 2009 kreeg haar vader kanker. Zijn ziekte- en herstelproces inspireerde haar tot het schrijven van dit boek.

Meer informatie
Kijk op: www.text-world.nl/levenmetkanker
Van alle boeken die rechtstreeks via deze site worden besteld, gaat een deel van de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding.

Auteur:Daphne
Doemges-Engelen
Prijs:€ 17,50
ISBN:9789021551265
Verschijnigsdatum: 20 april 2012


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen