Nominaties Gastvrijheidszorg Awards 2012 bekend

Op donderdag 7 juni worden tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 in CineMec in Ede de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards bekendgemaakt. 225 ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ-instellingen hebben in 2012 meegedaan aan het project Gastvrijheidszorg met Sterren. Een deskundige jury onder voorzitterschap van drs. Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur IGZ Verpleging en Chronische Zorg, heeft de top 10 genomineerden vastgesteld voor de categorieen Ziekenhuizen, Verpleging & Verzorging en de top 5 genomineerden voor de categorie GGZ. Ook zijn de 5 kanshebbers vastgesteld in de nieuwe categorie Kleinschalig Wonen. Aan 1 van de 5 genomineerden wordt een aanmoedigingsprijs toegekend: de Gastvrijheidsprijs Kleinschalige Woonvormen.

 

 

De 10 genomineerden in de categorie Ziekenhuizen in alfabetische volgorde zijn:

 

 • Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk in Dordrecht
 • Amphia Ziekenhuis locatie Langendijk in Breda
 • Elkerliek ziekenhuis in Helmond
 • Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer
 • Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam
 • Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
 • Westfriesgasthuis in Hoorn
 • Wilhelmina Ziekenhuis Assen
 • Ziekenhuis Rivierenland in Tiel
 • Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk

 

De 10 genomineerden in de categorie Verzorging & Verpleging in alfabetische volgorde zijn:

 

 • Bloemhof (Zorggroep Groningen) in Ten Boer
 • Brugchelencamp (De Friese Wouden) in De Westereen (Zwaagwesteinde)
 • De Hofwijck (Palet) in Leeuwarden
 • Ielânen (Zorggroep Plantein) in Sneek
 • Malderburch in Malden
 • De Miente (ZuidOostzorg) in Gorredijk
 • Padua (De Wever) in Tilburg
 • Sinselhof (De Zorggroep) in Venlo
 • Waerthove (Rivas Zorggroep) in Sliedrecht
 • De Wiken (ZuidOostZorg) in Drachten

 

De 5 genomineerden in de categorie GGZ zijn in alfabetische volgorde:

 

 • Dimence locatie Brinkgreven in Deventer
 • Emergis in Kloetinge (Goes)
 • Landgoed De Grote Beek (GGzE) in Eindhoven
 • De Linde (GGNet) in Apeldoorn
 • De Wieken (GGNet) in Groenlo

 

De 5 genomineerden in de categorie Kleinschalig Wonen in alfabetische volgorde:

 

 • Het Gasthuis (Rivas Zorggroep) in Gorinchem
 • De Geinsche Hof (Zorgspectrum in Nieuwegein
 • Ielânen (Zorggroep Plantein) in Sneek
 • Judith Leysterhof (Rivas Zorggroep) in Hardinxveld-Giessendam
 • Voltawerk (ZuidOostZorg) in Gorredijk

 

Waarderingssysteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van clienten en patienten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Op 7 juni wordt de informatie over alle deelnemers aan Gastvrijheidszorg met Sterren 2012 én 2011 toegevoegd aan www.kiesbeter.nl, Nederlands grootste website op het gebied van informatie voor consumenten op het gebied van de gezondheidszorg.

 

Sterrengids Gastvrijheidszorg

Zorgorganisaties die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze sterren toebedeeld. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en worden gepubliceerd op de website www.zorgmetsterren.nl.

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patienten en clienten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.

 

Jury

De jury van Gastvrijheidszorg met Sterren bestaat uit juryvoorzitter Jenneke van Veen (oud-hoofdinspecteur IGZ Verpleging en Chronische Zorg), Kristel Nijs (kwaliteitsadviseur Ziekenhuis Rivierenland in Tiel), Mia van Roosmalen (locatiemanager zorgcentrum Croonenhoff in Maastricht, winnaar van de Gastvrijheidszorg Award 2011 categorie Verpleging & Verzorging) en John Verberne (Facilitair manager Deventer Ziekenhuis, winnaar van de Gastvrijheidszorg Award 2011 categorie Ziekenhuizen).

 

Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012

De Gastvrijheidszorg Awards en de aanmoedigingsprijs voor kleinschalige woonvormen worden uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 in CineMec in Ede op donderdag 7 juni. Tevens wordt de Eten is Feest! Award van Unilever Food Solutions uitgereikt. De winnaars worden gehuldigd tijdens het congres waar meer dan 1000 bezoekers worden verwacht. Op het programma staan onder anderen de volgende sprekers:

• Edwig Goossens (Center for Gastrology)

• Joke de Vries (Hoofdinspecteur Verpleging en Langdurige zorg bij IGZ)

• Kies Beter! in samenwerking met Gastvrijheidszorg met Sterren

• Erik te Velthuis (Nationaal Sportcentrum Papendal)

• Phyllis den Brok (projectleider Lekker Betrokken!)

Initiatiefnemers

Inititatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren en het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg zijn LOC Zeggenschap in zorg (www.loc.nl), Koksgilde (www.koksgilde.nl) en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Gastvrije Zorg (www.gastvrijezorg.nl) en ZorgInstellingen (www.zorginstellingen.nl). Het project en het congres worden mede mogelijk gemaakt met steun van de partners Unilever Food Solutions, Deli XL Foodservice, Douwe Egberts, FrieslandCampina Dagvers, Hago Assist/Hago Zorg, Miele Professional, Mitsubishi Electric, Satelliet Meubelen, Sortrans, temp-rite International en Zwanenberg Food Group.