Minister en burgemeester van Amsterdam bezoeken gewonden treinongeval in VUmc

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft samen met burgemeester Van der Laan van Amsterdam zondagmiddag 22 april een aantal slachtoffers van het treinongeval in Amsterdam bezocht in VUmc. De minister en burgemeester spraken met gewonden en het medisch team in VU medisch centrum. Zij werden ontvangen door Wim Stalman (namens bestuur vertegenwoordigd in Zirop), voorzitter raad van bestuur Elmer Mulder, Jaap Bonjer, hoofd Heelkunde en Frank Bloemers, traumachirurg en medisch coördinator en Joost van Galen, verpleegkundig hoofd spoedeisende hulp.

De minister en burgemeester lieten zich informeren over de verleende hulp aan de slachtoffers, de snelle beschikbaarheid van vele VUmc medewerkers na melding en de gezondheidstoestand van de nu nog opgenomen slachtoffers van het treinongeval.
Minister Schultz van Haegen: “Door het verschrikkelijke ongeval zijn veel mensen gewond geraakt. Een aantal van hen heeft het ziekenhuis inmiddels mogen verlaten, maar er zijn mensen die daar nog moeten blijven. Ik wens hen, en andere betrokkenen, veel sterkte.”

Zaterdagavond zijn 27 slachtoffers vervoerd naar VUmc, waarvan er zeven zijn opgenomen. Inmiddels zijn drie patienten ontslagen en zijn er nog vier slachtoffers opgenomen. Hun gezondheidstoestand is stabiel. De minister en burgemeester spraken hun waardering uit voor het werk dat de vele hulpverleners hebben verzet .Gisteren is bekend geworden dat een slachtoffer is overleden aan de gevolgen van het ongeval.