Presentatie CBG over Common European Submission Platform

Array

Op donderdag 19 april gaf Stan van Belkum, medewerker bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), voor Regned een presentatie over CESP. Regned is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) en een verband voor en door regulatoire professionals binnen de Nederlandse farmaceutische industrie. CESP staat voor Common European Submission Platform, een portaal waar momenteel elektronische aanvragen ‘zowel nieuwe registraties als variaties- kunnen worden geupload voor humane en veterinaire geneesmiddelen en te distribueren naar één of meer betrokken lidstaten.

Er doen 17 lidstaten en ongeveer 130 farmaceutische bedrijven aan dit project mee. CESP wordt ondersteund door de Heads of Medicines Agencies (HMA) en er is een speciale web site hiervoor gebouwd, die zowel nadere informatie omtrent CESP biedt en waar bedrijven zich kunnen aanmelden tot deelname in dit project.


Vragen over CESP kunt u sturen naar Stan van Belkum.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen