Rosalind Franklin Contest 2012 in Maastricht

Op zaterdag 12 mei 2012 vindt de Rosalind Franklin Contest plaats. Dit is een interfacultaire kenniswedstrijd voor geneeskundestudenten. Het prestigieuze evenement wordt voor het eerst georganiseerd in Nederland. Op een interactieve wijze worden kennis, kunde en vaardigheden getest. Analytisch denkvermogen, snelheid, teamwork en praktische skills worden op de proef gesteld.

Alle geneeskundefaculteiten in Nederland mogen één team opgeven voor het RFC om de eer van de faculteit te verdedigen, waarbij gemotiveerde studenten de kans krijgen om te excelleren. Daarnaast is dit ook hét moment om geneeskundestudenten te ontmoeten vanuit alle faculteiten en zowel sociale als professionele netwerken uit te breiden.

Elk team bestaat uit vijf geneeskundestudenten in de preklinische fase. Zij nemen daarnaast een coach mee die zitting zal nemen in de jury. Ook het publiek heeft een actieve rol tijdens de wedstrijd. De toeschouwers kunnen middels stemkastjes aan bepaalde rondes deelnemen en maken daarmee kans op geweldige prijzen, waaronder een tablet.

Meer informatie is te vinden op www.rfcmaastricht.nl. Hier zijn tevens voorbeeldvragen te vinden en is het mogelijk aan je aan te melden als toeschouwer. Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Locatie: Maastrichtzaal UNS 40

bron: Maastricht Univ.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen