UVbreak App voor iPhone geeft individueel zonadvies

De zon is iedere dag variabel, juist tussen 12 en 3 kan deze wel eens verraderlijk sterk zijn. Toch blijkt dat juist de invloed van de zon op dit tijdstip een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze gezondheid. Door de hoge concentratie UVB straling tussen 12 en 3 uur maak je namelijk meer vitamine D aan. Het recente advies vanuit de Nederlandse Gezondheidsraad om dagelijks een kwartier onbeschermd, tussen 12 en 3 de zon in te gaan wordt nu ondersteund door deze UVbreak App.

Ontvang dagelijks een uniek individueel zonadvies, zodat je precies weet hoe lang je eigenlijk onbeschermd in de zon kan zitten zonder te verbranden.

In de App is tevens een huidtype test en zonkrachtmeter opgenomen. De applicatie koppelt de zonkracht van de dag (bron: KNMI) aan je persoonlijk huidtype. Ook is er de mogelijkheid om je zongedrag op te slaan, zodat je een goed beeld krijgt of je juist minder of meer in de zon mag. Tevens is er een stopwatchfunctie ingebouwd, zodat je ook een signaal krijgt als je toch te lang de zon ingaat.

Op de website (wwww.uvbreak.nl) wordt via een animatiefilmpje in heldere taal uitgelegd welke gezondheidsvoordelen we op termijn uit de zon kunnen halen.

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Huidkanker wordt per jaar naar schatting bij zo’n 36.000 mensen vastgesteld. (bron: KWF)

De UVbreak App is vanaf vandaag te downloaden in de App-store.

bron: UV break

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen