Bottransplantaten of botvervangers?

Array

Reinoud Klijn evalueert in zijn promotieonderzoek het gebruik van bottransplantaten en botvervangende materialen voor botaugmentatie, ofwel botvermeerdering bij kaak- en aangezichtschirurgie. Patienteigen bottransplantaat wordt beschouwd als de gouden standaard als het gaat om botaugmentatie in het kaak- en aangezichtsskelet. Maar het oogsten van bottransplantaat kent aanzienlijke nadelen. De operatie duurt langer doordat ook op de donorplek geopereerd moet worden. Bovendien bestaat de kans dat de patient daar meer last van heeft dan van de daadwerkelijke ingreep zelf.
Klijn testte verschillende innovatieve synthetische botvervangende materialen in diverse diermodellen. De klinische voordelen van deze materialen zijn de kosten, veiligheid en de directe en ongelimiteerde  beschikbaarheid. Hoe deze botvervangende materialen bij de mens werken, hangt af van de eigenschappen van het materiaal, de plek waar het materiaal wordt aangebracht en de individuele omstandigheden van de patient. In toekomstig onderzoek zullen deze botvervangers in klinisch studieverband worden toegepast bij patienten.

Biografie
Reinoud Klijn (Callantsoog, 1984) studeerde Technische Geneeskunde in Twente. Bovenstaand onderzoek verrichtte hij bij de afdeling Tandheelkunde van het UMC St Radboud, binnen het onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences. Hij begin in 2009 met de studie Geneeskunde in Nijmegen en zal na afronding daarvan starten met de opleiding Tandheelkunde voor artsen (TOVA), gevolgd door de opleiding tot medisch specialist in Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie binnen het UMC St Radboud.

Datum: vrijdag 4 mei 2012
Tijd: 13:00 
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus: de heer drs. R.J. Klijn
Promotors: prof. dr. G.J. Meijer, prof. dr. J.A. Jansen
Copromotors: dr. ing. J.J.J.P. van den Beucken
Titel promotie: Bone augmentation for oral and maxillofacial applications

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen