Patiënt geeft mening over Borstkankerzorg

Array

Vanaf vandaag toont de Monitor Borstkankerzorg de nieuwe resultaten van het patientervaringenonderzoek.
Dankzij de Monitor Borstkankerzorg zien borstkankerpatienten welke zorg het ziekenhuis biedt en hoe anderen deze zorg ervaren hebben.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is blij met de resultaten: 69 van de 87 deelnemende ziekenhuizen hebben voldoende patientervaringen aangeleverd om mee te doen. Bovendien geeft deze benchmark de ziekenhuizen inzicht in de ervaren zorg en kunnen zij hierop anticiperen. BVN hoopt natuurlijk dat volgend jaar nog meer, het liefst alle ziekenhuizen, voldoende patienten aanleveren voor een nog completer beeld.
 

Diana Delnoij – directeur van het CKZ en kwartiermaker van het nieuwe Kwaliteitsinstituut – zegt over deze resultaten: “Het is goed nieuws voor alle borstkankerpatienten in Nederland dat deze CQ-index door de BVN in zoveel Nederlandse ziekenhuizen is uitgezet. BVN laat zien dat patientenorganisaties een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het meten en publiceren van kwaliteitsinformatie.”

 

De patientenervaringen zijn uitgevraagd voor groepen van mensen met een goedaardige en kwaadaardige aandoening. Door middel van sterren worden de patientervaringen getoond.

De zorg voor mensen met een goedaardige aandoening werd voor 7 ziekenhuizen een of meerdere items met 1 ster beoordeeld, en 7 ziekenhuizen hadden bij 1 of meerdere items 3 sterren. Voor het traject van mensen die een kwaadaardige aandoening kregen 9 ziekenhuizen bij 1 of meerdere items 1 ster en 6 ziekenhuizen bij 1 of meerdere items 3 sterren.

 

Caroline van Weert, directeur van Stichting Miletus: ”De Borstkanker Monitor is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen patientenorganisatie en ziekenhuizen in Nederland. Zorgverzekeraars hebben dit initiatief van  BVN van harte ondersteund.”

 

In de Monitor Borstkankerzorg is door middel van lintjes zichtbaar of een ziekenhuis voldoet aan de criteria van goede borstkankerzorg vanuit patientenperspectief. Deze zomer wordt duidelijk of deze resultaten invloed hebben op de toekenning van de lintjes in de Monitor Borstkankerzorg.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen