Accenture beloont groene initiatieven en ontwikkelingen op gebied van talent met twee nieuwe awards

Array

Inschrijvingen Accenture Innovation Awards 2012 van start
Vandaag opent Accenture de inschrijving voor de Inn0vation Award 2012/ www.innovation-awards.nl .  De Innovation Awards worden dit jaar voor de zesde keer op rij toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in vijf industrieen in Nederland. Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie, hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie en om innovatie in Nederland in kaart te brengen.

 

Twee nieuwe awards
Dit jaar worden twee nieuwe awards over de deelnemende industrieen heen uitgereikt.
Concepten die zich aanmelden, maken tevens kans op de Talent Innovation Award of de Green Innovation Award. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven of het concept een sociaal- of een groen aspect bevat. Een speciaal geselecteerde jury zal beide categorieen beoordelen en de winnaars selecteren.

 

“Accenture staat bekend om haar grote industriekennis en voor goede zorg voor mens en milieu als essentieel onderdeel van haar bedrijfsvoering. Daarom reiken we dit jaar niet alleen industrieprijzen uit, maar ook twee extra awards. Eén award gaat naar innovaties waarbinnen de mens centraal staat of die het talent binnen een organisatie erkennen. In Nederland moeten we het beschikbare talent optimaal benutten om in de internationale concurrentieslag mee te kunnen.  De tweede award, de voor de gelegenheid in het leven geroepen ‘Groene Tulp’, gaat naar innovaties waarbinnen producten, diensten of processen een rol spelen die het gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen optimaliseren en rekening houden met impact op het milieu,” aldus Pieter Paul van Oerle, Senior Manager in de Communications, Media en Technology praktijk van Accenture en één van de initiatiefnemers van de Accenture Innovation Awards.

 

Inschrijven
Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. In elk van de vijf branches is “De Blauwe Tulp” te winnen, de jaarlijkse juryprijs. Innovatieve concepten kunnen zich inschrijven in de industrieen: ‘Media, Communications en High-Tech’, ‘Financiele Dienstverlening’, ‘Consumer Products & Agri’, ‘Health & Public Service’ en ‘Energy’. Elke sector heeft een eigen inschrijfpagina op www.innovation-awards.nl. Elke sector kent ook een jaarlijkse publieksprijs. Voor de publieksprijs kan iedereen in Nederland in het najaar zijn voorkeur uitspreken door te stemmen op de website www.innovation-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de concepten op innovativiteit, succes en potentie en maakt in november 2012 de winnaars bekend. Inschrijven kan tot 1 augustus 2012. Het evenement is via  www.twitter.com/IA_2012 te volgen.

 

Winnaars eerdere edities
De Accenture Innovation Awards kent een rijke historie aan winnaars die een significante rol hebben gespeeld op het gebied van innovatie in Nederland. Bij de industrie Media, Communications & High Tech won Repudo in 2011 de Blauwe Tulp. In 2010 was dat TenPages.com. Ook Ophen, Roadled, Project Carebro, De Qiy Foundation en Ecofont software, wonnen binnen de andere industrieen de prestigieuze innovatieprijs, die garant staat voor een aantrekkelijk bedrag aan mediawaarde en volop media-aandacht. De Publieksprijs werd in 2011 uitgereikt aan Roamler, ING Direct Openen in 20 minuten, Orphiro, Open HealthHub en De Rvarium Fire-Squid. Dit jaar zijn onder andere FD Mediagroep, Metro, Avanade, ABN AMRO partners van dit evenement.

 

Recente artikelen