Schenking Rabobank aan kindertelevisie azM

Array

Donderdag 3 mei a.s. ontving het team van Bert Buis TV – de kindertelevisie van het academisch ziekenhuis in Maastricht – een bijdrage van 24.000 euro uit het Coöperatiefonds van Rabobank Maastricht en Omstreken. ‘Piet Piraat’ van Bert Buis kreeg de cheque uit de schatkist uit de handen van Rabo-directievoorzitter Marc Cootjans tijdens de wekelijkse live-uitzending.

“Bert Buis TV is een wekelijks feestje voor zieke kinderen”

Website en folders
“We zijn maar wat blij met dat bedrag”, aldus Bendermacher. “Dit geld stelt ons in staat om een nieuwe, professionele website te bouwen, nieuwe folders te maken en een speciale camera te kopen. Ook het decor in onze studio is nodig aan vervanging toe.”

Positief effect
De eenmalige bijdrage gaat altijd naar een project met een uniek of eenmalig karakter of naar een project dat een financiele impuls goed kan gebruiken. Daarnaast moet het project gericht zijn op verbetering van het sociale en culturele leven in het werkgebied van de bank.

Coöperatiefonds
Wil Eurlings, lid van de Adviescommissie Coöperatiefonds en van de ledenraad van Rabobank Maastricht en Omstreken, was nauw betrokken bij de bijdrage aan de Maastrichtse kindertelevisie: “Bert Buis TV voldoet aan al die voorwaarden. Wat heeft nou een positiever effect op de samenleving dan zo’n fantastisch project voor zieke kinderen'”.

Doel Bert Buis
Doelstelling van Bert Buis TV is zieke kinderen wat afleiding te bezorgen tijdens hun ziekenhuisopname en ze spelenderwijs te betrekken bij het maken van een tv-programma. Bert Buis TV is al twintig jaar elke woensdagmiddag ‘live’ te bewonderen in het azM. Zie voor meer informatie over de kindertelevisie van het Maastrichtse ziekenhuis: www.bertbuis.nl

bron: AZM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen