Blue Belt Technologies kondigt de formatie aan van de wereldberoemde orthopedische wetenschappelijke adviesraad

Blue Belt Technologies, Inc., die bezig is met de ontwikkeling van de volgende generatie van “slimme” chirurgische instrumenten met nauwkeurige robot-controle voor gebruik tijdens orthopedische procedures, kondigde vandaag de vorming aan van de wetenschappelijke adviesraad van het bedrijf bestaande uit wereldleiders in orthopedie, door computer geassisteerde chirurgie, en andere specialisaties die belangrijk zijn voor de onwikkelingsplannen van het bedrijf.
Het bestuur van Blue Belt Technologies is voorgezeten door Jess H. Lonner, M.D. en co-voorzitter Andrew D. Pearle, M.D. Dr. Lonner is bijwonend orthopedisch chirurg in het Rothman Instituut en universitair hoofddocent van Orthopedische Chirurgie aan de Thomas Jefferson Universiteit, in Philadelphia, PA. Dr. Lonner heeft bijna 200 door gelijken gerecenseerde wetenschappelijke publicaties en stukken geschreven, en hij publiceerde verscheidene studieboeken over knievervangingschirurgie. Dr. Pearle is een orthopedisch chirurg in het Hospital for Special Surgery in New York, NY. Hij is een ploegarts voor de New York Mets en is momenteel ook hoofdredacteur van de krant Techniques in Knee Surgery. Hij schreef meer dan 100 wetenschappelijke studies.
“Blue Belt heeft een uitstekende groep van wetenschappelijke adviseurs met heel wat ervaring op gebied van innovatie. Ik voel me vereerd deel uit te maken van deze visionaire groep. Het combineren van de NavioPFS¿ technologie met dit dynamische Blue Belt team is spannend, en ik ben er zeker van dat we pruducten kunnen creeren mdie een fundamentele impact hebben op de verzorging van onze patienten,” zei Dr. Andrew Pearle oop de vergadering van de Blue Belt Technologies Scientific Advisor Board.

De geachte leden van de raad zijn o.a. ook:
Professor Johan Bellemans, M.D., Ph.D. – een Professor Orthopedische Chirurgie aan de Katholieke Universiteit van Leuven, Belgie, en voorzitter van de orthopedische afdeling van het Belgische Pellenberg ziekenhuis van de Katholieke Universiteit.
Professor David Murray, M.D. – een Professor Orthopedische Chirurgie aan de universiteit van Oxford, en Raadgevend Orthopedisch Chirurg in het Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford. Dr. Murray werkt specifiek met Blue Belt Technologies om verdere applicaties te ontwikkelen voor de heup door gebruik te maken van NavioPFS.

S. David Stulberg, M.D. – is de directeur en stichter van de Joint Reconstruction and Implantation Service in het Northwestern Memorial Hospital, en in het Rehabilitation Institute van Chicago en Rush North Shore Medical Center.
Dr. Jess Lonner added, “Blue Belt Technologies is klaar om verder te gaan op gebied van robot-geässisteerde orthopedische chirurgie. We hebben een unieke gekwalificeerde Adviesraad met chirurgen/leden die een waaier aan waardevolle chirurgische ervaring te biden hebben en een bewezen verleden van inzet om ontwikkeling en slimme werktuigen innovatie te implanteren. Ik ben verheugd samen te mogen werken met Blue Belt Technologies en mijn geachte collega’s om het NavioPFS systeem te helpen ontwikkelen.”
De sterke adviesraad opgericht door Blue Belt Technologies zal helpen de ontwikkeling en commercialisatie van het NavioPFS orthopedisch systeem te leiden met een initiele indicatie van Unicondylar Knee Replacement. Zij zullen bijkomend belangrijk klinisch inzicht verschaffen voor toekomstige productontwikkeling spogingen.

Blue Belt Technologies, Inc.
Blue Belt Technologies, Inc. Ontwikkelt de volgende generatie van “slimme” chirurgische instrumenten om initieel bij orthopedische ingrepen te gebruiken en daarna bij andere chirurgische specialismen inclusief neuro-chirurgie, surgical instruments for use initially in orthopedic procedures and then for other surgical specialties including neurosurgery, rug en Otorinolaryngologie (“ENT”). Het NavioPFS System van de onderneming bevat gepatenteerde technologie om nauwkeurige robot-controle leveren aan chirurgen d.m.v. een intelligent, in-de-hand-gehouden, computer-geassisteerd bot snijwerktuig.. Het NavioPFS System voorziet de chirurg van een veiligheidslaag en verbeterde nauwkeurigheid tijdens het uitvoeren van botvormgevende taken met minimaal invasieve insnijdingen .

Bron: Blue Belt Technologies, Inc.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen