Informatiegat zorgverzekering buitenlandse studenten gedicht

Array

Universiteiten mogen buitenlandse studenten niet adviseren over hun (zorg)verzekeringssituatie in Nederland. En dat terwijl zij het eerste aanspreekpunt zijn voor deze studenten, die de wetten en regels in ons land nauwelijks tot niet kennen. Deze onwenselijke situatie is het gevolg van de regels van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Om hier verandering in te brengen, heeft verzekeringsintermediair SUCSEZ een online adviestool voor universiteiten ontwikkeld.

Het initiatief van SUCSEZ is mede ingegeven door het feit dat buitenlandse studenten de dupe dreigen te worden van de vorig jaar ingetrokken afspraken tussen de Nederlandse universiteiten en een verzekeringsmakelaar. De tool die SUCSEZ heeft ontwikkeld, stelt de buitenlandse student in staat om zich online te informeren over zijn of haar verzekeringssituatie in Nederland én om op eenvoudige wijze een passende zorgverzekering af te sluiten. Zo kan de student zich alsnog via (de website van) de universiteit laten bijstaan bij de keuze van een goede, betaalbare verzekering. Daarnaast geeft SUCSEZ buitenlandse studenten desgevraagd telefonisch advies en organiseert het intermediair spreekuren op locatie, uiteraard ook in het Engels.

Deze welkome oplossing is het resultaat van de samenwerking tussen SUCSEZ en een  Universiteit. De tool is ook voor andere universiteiten beschikbaar, met als doel om het ontstane informatiegat voor zoveel mogelijk buitenlandse studenten in Nederland te dichten.

bron: SUCZES   BV

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen