Stunt voor spierziekten levert bijna 7000 euro op

De stunt voor spierziekten van Marianne van Mierlo (71 jaar) heeft 6825 euro opgebracht voor het Prinses Beatrix Fonds. Dit bedrag vloog zij vanmiddag bij elkaar in de DragonFly voor de spierziekte Guillain-Barré Syndroom. Chris Fokke, van het UMC Groningen, doet onderzoek naar deze spierziekte en mocht de cheque in ontvangst nemen.

Van Mierlo: “Het was echt een spectaculaire ervaring en ik mocht ook zelf nog een stukje vliegen. Fantastisch om dit voor het Prinses Beatrix Fonds te mogen doen.”
De DragonFly is een lichtgewicht, tweepersoons vliegtuigje dat zeer wendbaar is en zelfs stil kan hangen in de lucht. Doordat het toestel helemaal open is en tot 300 meter hoogte stijgt is het een zeer unieke ervaring. Rinus in ’t Groen vloog vandaag met Van Mierlo vanaf vliegveld Stadskanaal. In ’t Groen: “Gelukkig waren de weersomstandigheden precies goed om te vliegen.”

Marianne van Mierlo (71 jaar) uit Den Bosch heeft zelf twee keer te maken gehad met deze spieraandoening. Van Mierlo: “Ik heb vijf maanden in het ziekenhuis gelegen. En voordat ik weer enigszins aan het werk kon, waren er twee jaar voorbij. Het is daarom zeer belangrijk dat er geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte Guillain-Barré Syndroom.”

Het Prinses Beatrix Fonds start in 2012, samen met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, een nieuw onderzoek naar een betere behandeling voor deze ziekte.

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen