Camras Award voor Anneke den Hollander

Array

Dr. Anneke den Hollander (Oogheelkunde) heeft de Carl Camras Translational Research Award gewonnen van de ARVO Foundation for Eye Research, USA. Ze ontvangt deze prestigieuze prijs voor haar baanbrekend onderzoek op het gebied van erfelijke blindheid.

Meest geciteerd
Anneke den Hollander is betrokken geweest bij de vondst van meer dan twaalf ziektegenen, en ontdekte de belangrijkste oorzaken van aangeboren blindheid. Een van haar publicaties in het oogheelkundige toptijdschrift Progress in Retinal and Eye Research is het meest geciteerde artikel in dat blad van de afgelopen vijf jaar.

De onderzoekster ontvangt de prijs in mei 2013. De uitreiking vindt plaats in Seattle tijdens de plenaire keynote-sessie van het ARVO-congres. Met 12.000 bezoekers is dit het grootste oogonderzoek congres ter wereld.

bron: UMC st Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen