Ton Ruikes per 1 september 2012 nieuw lid Raad van Bestuur ZGT

Array

Per 1 september aanstaande treedt Ton Ruikes in dienst bij ZGT als lid Raad van Bestuur. Met de komst van de heer Ruikes (1957) is de Raad van Bestuur op volle sterkte. De heer Ruikes zal zich binnen de Raad van Bestuur onder andere bezig houden met de portefeuille kwaliteit en veiligheid.

De heer Ruikes studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en heeft als officierarts voor het ministerie van Defensie in het buitenland gewerkt. Momenteel werkt hij als lid Raad van Bestuur bij het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Daarvoor deed hij ervaring op als directeur zorg in het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Paul te Riele, voorzitter Raad van Toezicht ZGT: “Met de komst van Ton Ruikes halen wij een bestuurslid met een medische achtergrond en bestuurlijke ervaring in huis. Hiermee verwachten wij de lange termijn visie en continuïteit van ZGT te kunnen borgen en daarmee de ziekenhuiszorg in Twente mede vorm te kunnen geven.”

Raad van Toezicht ZGT

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen