Warande neemt de Prestatie Management software van Inforay succesvol in gebruik

Array

Warande heeft het aanbestedingsproject met betrekking tot prestatie management succesvol afgerond met de Inforay producten en diensten. Zoals verwoord in de aanbesteding was de behoefte als volgt:

“Binnen Warande bestaat de behoefte de Planning & Control cyclus verder te optimaliseren door vanuit de strategische doelstellingen te focussen en te monitoren op kritische succesfactoren. Hiermee dient derhalve een Prestatie Management Systeem te worden ontwikkeld waarbij de focus niet alleen ligt op reeds bestaande en gangbare informatie zoals financiele, personele en productieperformance, maar een systeem waarin ook andere van wezenlijk belang zijnde prestaties zoals clienttevredenheid, kwaliteit, wachtlijsten etc. worden gemeten en kunnen worden gestuurd. Tweede overweging is dat de inzet van een Prestatie Management Systeem tevens de snelheid en betrouwbaarheid van de informatievoorziening aanmerkelijk zal verbeteren. Doel van de aanbesteding is het selecteren en contracteren van één partij die zorg draagt voor levering, implementatie, onderhoud en opleiding ten behoeve van een Prestatie Management Systeem voor Warande.”

Henk Bolhuis, manager Finance & Control:
“Inforay heeft de aanbesteding voor de prestatie management software gegund gekregen door op de combinatie van alle vlakken (prijs/functionaliteit/referenties) als beste uit de bus te komen.”

“Inforay heeft het project gerealiseerd binnen de budgettaire en doorlooptijd verwachtingen. De stuurgroep heeft de samenwerking met Inforay als positief ervaren. Er zijn ook tegenslagen geweest, zoals tijdens elk project, maar met de proactieve houding van de Inforay mensen om de voortgang erin te houden is het project uiteindelijk conform afspraak en verwachting opgeleverd, hetgeen vaak wel anders is in dit soort trajecten.”

“De foutgevoelige en bewerkelijke MS Excel sheets zijn nu niet meer nodig ter ondersteuning van de Planning & Control cyclus dankzij de webapplicaties van Inforay. De aansluiting met de bronsystemen is nu betrouwbaarder en het is nu mogelijk door te drillen naar detailinformatie uit de onderliggende applicaties. Dit komt zowel de efficiency, transparantie als kwaliteit ten goede.”

“De oplossing is positief ontvangen door de managers die integraal verantwoordelijk zijn en nu ook een instrument hebben waarmee ze geïntegreerde stuurinformatie kunnen verkrijgen en tijdig kunnen sturen. De maandelijkse overleggen tussen de vestigingsmanagers en bedrijfseconomische adviseur gaan nu beter omdat direct samen kan worden bekeken wat de verschillen ten opzichte van plan zijn en direct naar achterliggende oorzaken kan worden doorgedrilld, acties worden besproken en worden vastgelegd. Ook het middenmanagement kan op deze wijze beter worden betrokken bij de sturing en hun rol daarin beter invullen.”

Peter Groot, Inforay:
“Warande wist goed waar ze aan begon doordat eerst de processen waren georganiseerd en zover het kon dit was ‘geautomatiseerd’ met Excel. De aanbesteding hebben wij ervaren als een transparant proces. De betrokkenheid en professionaliteit van de stuurgroep van Warande heeft het project tot een succes gemaakt.”

Over Warande
Warande is een organisatie die wonen, service en zorg biedt op de Utrechtse Heuvelrug en Houten. Warande verzorgt arrangementen op maat voor senioren die het versterken en het behouden van hun vitaliteit belangrijk vinden en die vooral graag op hun eigen manier vormgeven aan het ouder worden: aangenaam actief blijven.

Op het gebied van seniorenvoorzieningen heeft Warande alles in huis: van seniorenfitness en thuiszorg tot revalidatie, verzorgd wonen of intensieve verpleging in één van onze wooncentra, Verpleeghotel Bovenwegen of Hospice Heuvelrug.

Warande heeft de ambitie zich te richten op de senior met een brede culturele en maatschappelijke belangstelling. Een goed verzorgde woonomgeving met geruisloze ondersteuning en dienstverlening van bovengemiddelde kwaliteit met tijd voor aandacht staan hierbij hoog in het vaandel. Zelf de regie houden binnen de eigen mogelijkheden en actieve betrokkenheid van het sociale netwerk is daarbij leidend.

Over Inforay
Inforay is de snelst groeiende leverancier van Business Intelligence software voor de zorg. Inforay stelt zorgorganisaties in staat zelfstandig stuurinformatie te verkrijgen en te delen. Specifieke Business Intelligence producten voor de zorg zijn de Begroting Applicatie, de Kostprijs Applicatie en de Care Dashboards gebaseerd op best practices in de zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen