Eerste JDRF walk in Nederland “Help type 1 Diabetes de wereld uit”

Array

JDRF Nederland organiseert op zaterdag 2 juni 2012 in Lisserbroek de “JDRF Walk”, een wandelevenement met als doel geld in te zamelen voor onderzoek om type 1 diabetes de wereld uit te helpen. Dit evenement is de ‘finale’ van een grote inzamelingsactie voor de Stichting JDRF Nederland.

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) is een organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert voor de behandeling, genezing en voorkóming van type 1 diabetes. JDRF financiert wereldwijd meer onderzoek naar type 1 diabetes dan welke andere charitatieve instelling ook. In 2010 droeg JDRF zo’n 107 miljoen dollar bij aan dergelijk wetenschappelijk onderzoek, waarmee de totale financiering sinds haar oprichting in 1970 meer dan 1,5 miljard dollar bedraagt.

De JDRF Walk is in de Verenigde Staten al jaren een bekend fenomeen voor het inzamelen van geld voor onderzoek. Op zaterdag 2 juni 2012 wordt de eerste JDRF Walk in Nederland georganiseerd. Via www.jdrfwalk.nl kan iedereen zich aanmelden voor dit evenement, een wandelteam samenstellen en geld doneren.

Op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek is een wandeling uitgezet door de appelboomgaarden. De laatste ontwikkelingen in het onderzoek naar type 1 diabetes zijn te vinden op de informatiemarkt en in de wetenschapstent is er de mogelijkheid vragen te stellen aan immunoloog dr. Bart Roep van het Leids Universitair Medisch Centrum en Henk Jan Aanstoot van de Stichting Diabeter.

Op het Open Podium wordt muziek gemaakt, er is kinderentertainment en er zijn sportactiviteiten. Oud Olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor, die zelf type 1 diabetes heeft, is aanwezig met zijn stichting. De dag is tevens bedoeld om gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen en ervaringen uit te laten wisselen. De eerste JDRF Walk in Nederland belooft een bijzondere middag te worden voor jong en oud!

De JDRF Walk vindt plaats op zaterdag 2 juni 2012 vanaf 13.00 uur op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Afsluitend wordt bekend gemaakt hoeveel geld er is gedoneerd voor onderzoek.

Meer weten? Kijk op www.jdrf.nl en www.jdrfwalk.nl.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen