ICT Topman Cleveland Clinic spreekt op vrijdag15 juni op het UMC Utrecht

Array

Martin Harris is internist en Chief Information Officer van de Cleveland Clinic, gelegen in de plaas Cleveland in Ohio. Hij is adviseur van president Barack Obama voor de invoering van elektronische patientendossier in de USA. Die invoering is een onderdeel van het realiseren van een ziektekostenverzekering voor alle Amerikanen. De Cleveland Clinic is het internationale voorbeeld van een papierloos ziekenhuis.  Alle functies van informatie systemen zijn daar volop en volkomen veilig aanwezig: digitaal berichtenverkeer tussen artsen, decision support systems, telemonitoring, benchmarking, gezondheidseducatie, online afspraken maken en ook het elektronisch patientendossier.

Harris gaf de afgelopen tien jaar leiding aan de digitalisering van de Cleveland Clinic. Op vrijdag 15 juni spreekt hij op het Julius congres over geïntegreerde digitale informatiesystemen in ziekenhuizen. Hij presenteert de casus Cleveland Clinic, maar vele andere sprekers bespreken hun Nederlandse ervaringen. Wil je precies weten wie Harris is? Klik dan hier.
Kun je niet wachten tot zijn lezing op 15 juni? Klik dan hier naar het youtube filmpje met een voordracht van hem. Wil je naar het genoemde Julius congres? Klik hier en meld je aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen