‘Speciale vermelding’ Red Dot Award voor de Rollz Motion

Array

Prestigieuze internationale designprijs in de categorie “Life Science and medicine” voor rollator en rolstoel ineen
De Rollz Motion heeft een ‘speciale vermelding’ gekregen bij de Red Dot Award 2012. Deze prestigieuze award wordt al sinds 1955 jaarlijks in Duitsland uitgereikt aan de meest innovatieve en baanbrekende producten. In 2012 hebben totaal 1.800 bedrijven en designers uit 58 landen zich aangemeld voor deze awards met meer dan 14.000 producten in 19 categorien. De Rollz Motion viel op door zijn innovatieve design en de dubbele functie van rollator en rolstoel ineen. Daarom kreeg deze moderne rollator een ‘speciale vermelding’ binnen de categorie “Life science and medicine”.

Eerder won het Nederlandse ontwerp van de Rollz Motion ook al een iF Design Award in de categorie medicine/health+care. Een andere prestigieuze design award die net als de Red Dot Award een lange geschiedenis kent en al sinds 1953 wordt uitgereikt.

Rollz Motion: rollator en rolstoel ineen
Het concept van de Rollz Motion, een design rollator die eenvoudig transformeert in een rolstoel zorgt ervoor dat je bewegingsvrijheid en zelfstandigheid zo groot mogelijk blijft. Vaak bezitten mensen die minder mobiel zijn geworden een rollator én een rolstoel.

Zij kiezen er regelmatig voor om voor de zekerheid de rolstoel mee te nemen bij een dagje uit of een vakantie. Dit leidt er toe dat iemands bewegingsvrijheid en zelfstandigheid wordt beperkt. Met de Rollz Motion kun je zo lang mogelijk blijven lopen en zitten wanneer je moe wordt. Bovendien is de 2-in-1 rollator tot een palt pakketje in te klappen en past daardoor in iedere auto.

Aan het ontwerp van de Rollz Motion is zes jaar gewerkt om ergonomie, de dubbele functionaliteit en een strak eigentijds ontwerp in een hoogwaardig product te vatten. De Rollz Motion is sinds 2011 op de markt en inmiddels in Nederland, Duitsland, Engeland, Zweden, Italie en Zuid-Korea verkrijgbaar.

Algemeen
De materialen en stoffen van de Rollz Motion zijn hoogwaardig en duurzaam. U kunt de Rollz Motion online naar wens samenstellen op www.rollzinternational.com. Voor de Rollz Motion zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar, de Rollz stokhouder, de Rollz shopper en de Rollz bekerhouder. De Rollz Motion is verkrijgbaar in Nederland, Duitsland en Zweden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen