200ste Prokkel wijkbewoners Sterrenberg Huis ter Heide

Array

In het hele land vinden er op 7, 8 en 9 juni activiteiten plaats waar mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Prokkelen, de prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

De eerste wedstrijd Nederland-Denemarken valt op de laatste Prokkeldag. Het idee om samen naar de wedstrijden te kijken, ontstond gelijktijdig bij clienten en medewerkers van zorginstelling Abrona als bij een aantal nieuwe wijkbewoners.

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Om de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Het is motto van de Verstandelijk gehandicapten 3daagse, die sinds 2008 in de tweede week van juni plaatsvindt.

Prokkelen slaat aan, van 40 in 2008 naar meer dan 200 dit jaar. Prokkels worden georganiseerd door ondernemers, particulieren, professionals uit de wereld van wonen, zorg en welzijn, maar ook door ROC leerlingen en mensen met een verstandelijke beperking. Ook in de Tweede Kamer wordt op donderdag 7 juni geprokkeld.

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen