Eerste Symposium Arts en Voeding, Kennemer Gasthuis Haarlem,25 mei a.s.

Nu al het grootste onafhankelijke platform voor artsen over voeding
“Meer dan 95% van onze ziekte wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren” (vooral leefstijl). “De farma industrie kan het ziekteprobleem niet alleen oplossen”. “Mensen met overgewicht doen er niet goed aan te tellen hoeveel calorieen hun eten bevat”. Deze en meer vernieuwende uitspraken hoort u wetenschappelijk onderbouwd door vooraanstaande hoogleraren en specialisten uit de Gezondheidszorg.

Aanstaande vrijdag 25 mei 2012 is het zover. Het eerste en nu al landelijk grootste Symposium voor artsen over voeding. Het Amfitheater van het Kennemer Gasthuis zit dan vol met huisartsen en medisch specialisten. Daarnaast zijn er afgevaardigden aanwezig van o.a. de grote zorgverzekeraars en de gezondheidsfondsen. Het Symposium is een initiatief van de stichting Voeding Leeft en wordt georganiseerd in samenwerking met het Kennemer Gasthuis.

Er zal tussen 11.45u en 12.15u een pers conferentie gehouden worden met de keynote sprekers van de dag. Als u daar bij wilt zijn graag even contact opnemen.

Keynote sprekers zijn:

Prof. dr. Hanno Pijl (LUMC en Gezondheidsraad): de rol van voeding bij het ontstaan van chronische ziekten in de context van de evolutie.

Prof. dr. Frits Muskiet (UMCG): nieuwe inzichten in de pathofysiologie van overgewicht

Prof. dr. Annemarie Mol (UVA): welke plaats heeft de kilocalorie en lichamelijk genot als het om de etende mens gaat?

Prof dr. Michael Muller (WUR): je bent wat je eet, over metabole gezondheid.

Prof dr. Jaap Seidell (VUMC, Gezondheidsraad en KNAW): over obesitas als zorg voor ons allemaal.

Het volledige programma vindt u op de website: www.artsenvoeding.

bron: Stichting Voeding Leeft