Genomineerden Anna Reynvaanprijzen bekend

Tijdens de 14e Anna Reynvaanlezing op donderdag 24 mei worden de Anna Reynvaan Wetenschaps- en Praktijkprijs uitgereikt. De Anna Reynvaanprijzen gaan naar de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige en het beste verpleegkundige initiatief om de patientenzorg te verbeteren.

Pijn
De Anna Reynvaanlezing gaat dit jaar over pijnbestrijding, pijnmanagement, het pijnvrije ziekenhuis en de pijnvrije stad. De spreker is prof. Jürgen Osterbrink. Hij is verpleegkundige en directeur van het Institute of Nursing Science van de Paracelsus Universiteit te Salzburg, Oostenrijk.

Het is nog mogelijk om in te schrijven voor deze gratis lezing op 24 mei 2012, in de Stadsschouwburg Amsterdam van 14.30-18.15 uur. Inschrijven kan hier.

Genomineerden Anna Reynvaan Wetenschapsprijs
Mevrouw B. van Gaal, UMC St. Radboud
‘Fewer adverse events as a result of the SAFE or SORRY’ programme in hospitals and nursing homes. Part I: Primary outcome of a cluster randomised trial’

Mevrouw M. Heinen, UMC St. Radboud
‘The Lively Legs self-management programme increased physical activity and reduced wound days in leg ulcer patients: Results from a randomized controlled trial’

De heer R. van de Sande, Hogeschool Utrecht
‘Aggression and seclusion on acute psychiatric wards : effect of short-term risk assessment’

Genomineerden Anna Reynvaan Praktijkprijs
Mevrouw B. Buurman, AMC
‘FIT: systematische ouderenzorg in de huisartsenpraktijk’

Mevrouw S. van Hamersveld, GGz Centraal / Charly Green
‘Winst met leefstijl’

Mevrouw N. de Graaf, Albert Schweitzerziekenhuis
‘Doodsbenauwd leven’

bron: AMC