Ana Maria de Roda Husman benoemd tot hoogleraar

Array

Per 1 mei is Ana Maria de Roda Husman (afdelingshoofd Milieu bij LZO) benoemd tot hoogleraar op de profileringsleerstoel ‘Global changes en milieuoverdraagbare infectieziekten: Kwantificering van volksgezondheidsrisico’s’ bij het Institute of Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit van Utrecht.

De komende vijf jaar zal Ana Maria De Roda Husman een impuls geven aan het kwantitatief microbiologisch onderzoek op het gebied van volksgezondheidsrisico’s door blootstelling aan ziekteverwekkers in het milieu.

De benoeming is een erkenning voor het werk dat Ana Maria met haar onderzoeksgroep uitvoert bij het RIVM op het gebied van milieuoverdraagbare infectieziekten. Op het gebied van milieuoverdraagbare infectieziekten heeft Ana Maria een toonaangevende nationale en internationale reputatie. Zij werkt mee in verschillende projecten en netwerken en adviseert aan nationale en internationale overheden (o.a. EFSA, ECDC en WHO). Zij vervult hierin een wereldwijde voortrekkersrol. Met de benoeming van Ana Maria de Roda Husman wordt de bestaande strategische samenwerking tussen RIVM en IRAS verder versterkt en uitgebouwd.

bron: RIVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen