‘Het Beste Zorgidee’ voor de 5e maal van start

Array

ONVZ Zorgverzekeraar daagt de consument voor het vijfde jaar op rij uit om mee te denken over de verbetering van de zorg. Met stijgende zorgkosten is de zorg gebaat bij praktische ideeen die de zorg beter, toegankelijker of efficienter maken. Daarom schrijft ONVZ opnieuw de wedstrijd  ‘Het Beste Zorgidee’ uit. De indiener van het beste idee ontvangt een prijs van €10.000,-.

ONVZ verzamelde met de jaarlijkse verkiezing al meer dan 1000 praktische zorgideeen. Erno Kleijnenberg, voorzitter Raad van Bestuur van ONVZ: ‘Een van de grootste uitdagingen waarvoor we staan is om de zorg goed, betaalbaar en toegankelijk te houden. De markt en de overheid denken voortdurend na over een betere inrichting van de zorg. Maar zorggebruikers hebben vaak verrassend effectieve ideeen hiervoor. Deze ideeen willen wij een podium geven.’

Hoe meedoen?
Iedereen kan zijn of haar innovatieve idee voor de zorgsector insturen en een bijdrage leveren aan de kwaliteit, de productiviteit of juist de toegankelijkheid van de zorg. ONVZ beloont ‘Het Beste Zorgidee’ van Nederland met een bedrag van €10.000,-. Het beste idee is in te zenden tot 20 augustus 2012 via www.hetbestezorgidee.nl. Hieruit worden vijf genomineerden geselecteerd waarop het publiek online kan stemmen. Op 29 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt in theater De Slinger in Houten.

Eerdere winnaars
Vorig jaar sleepte Anja Vissers-Versteegen de prijs in de wacht met haar idee om medicijnen te sealen. Door medicijnen te sealen kunnen deze door anderen worden hergebruikt. Haar idee kreeg bijval van de minister van Volksgezondheid en diverse Tweede Kamerfracties. Inmiddels zijn haar gesprekken met een academisch ziekenhuis om het idee daadwerkelijk te realiseren in een vergevorderd stadium. Ook eerdere winnaars van Het Beste Zorgidee zagen hun ideeen werkelijkheid worden: de zorgcoach van Marian van der Hoeven uit 2008 is inmiddels gemeengoed in Nederland, en John Rietman (2010) zag zijn zorg-tv zeer recent opstarten. Het winnende idee uit 2009 van Renate Rammeloo, om ziekenhuispatienten bij ontslag een boodschappenpakket mee te geven, is onder meer ingevoerd in Terneuzen.

Criteria
De inzendingen worden, net als voorgaande jaren, door een deskundige jury beoordeeld. Zij onderzoekt of het idee gemakkelijk toepasbaar en praktisch uitvoerbaar is. Ook kijkt de jury of het effect van de ideeen meetbaar is. Daarmee wordt bepaald of het een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, oud-voorzitter Raad van Bestuur AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van ONVZ.

Over ‘Het Beste Zorgidee’ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ is een landelijke non-profit zorgverzekeraar met ruim 400.000 verzekerden en biedt sinds 1933 een totaalpakket aan zorg-, preventie- en verzuimverzekeringen. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren. De zorgverzekeraar opereert als vereniging; coöperatief en zonder winstoogmerk.

Kijk voor meer informatie op www.onvz.nl en www.hetbestezorgidee.n

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen