Sportvereniging voorbereid op een hartstilstand

Array

Op een groot deel van de sportaccommodaties is geen AED beschikbaar. Door de inzet van een AED overleven bijna de helft van de slachtoffers een hartstilstand. Fonds 1818, de Hartstichting en Sportservice Zuid-Holland hebben de handen ineen geslagen: sportverenigingen in de regio kunnen tegen een kleine eigen bijdrage een AED en reanimatiecursus krijgen.

U bent van harte welkom bij de plaatsting van de eerste AED op woensdag 30 mei in het Beachvolleybalstadion op het strand van Scheveningen.

De directeuren Boudewijn de Blij van Fonds 1818, Hans Stam van de Hartstichting en Bart Volkerijk van Sportservice Zuid-Holland geven om 10.00 uur het officiele startsein van de actie.

Locatie uitreiking eerste AED:
Beachvolleybalstation Scheveningen. Strandweg 2, 2586 JK Den Haag ter hoogte van het havenhoofd.

Meer informatie:
Folder Hartstichting: De sportvereniging 6-minutenzone, voorbereid op een hartstilstand
Meer informatie over 6 minutenzones en de actie voor sportverenigingen

Fonds 1818, afdeling communicatie
Corien Bosch |             070 3 75 49 57       |             06 20 39 48 25       | [email protected] | www.fonds1818.nl/aed

bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen