Professor Mario Capecchi, Nobelprijswinnaar Geneeskunde, spreekt op ISCOMS in UMCG

Array

Op 7 juni spreekt professor Mario Capecchi op het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) in Groningen. Capecchi ontving in 2007 de Nobelprijs voor de Geneeskunde voor zijn onderzoek naar genmodificaties in muizen. Tijdens ISCOMS kunnen studenten hierover met hem in gesprek. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 5 t/m 8 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

ISCOMS wordt voor de 19e keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in Europa. Ruim 500 studenten uit ongeveer 40 verschillende landen bezoeken het congres. Medische en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren er hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.Andere bekende sprekers tijdens het congres zijn professor Dick Swaab en de Amerikaan Nicholas LaRusso. Professor Dick Swaab spreekt op 6 juni over zijn spraakmakende hersenonderzoek. Daarnaast kunnen deelnemers tijdens een workshop met Swaab in discussie over zijn boek ‘Wij zijn ons brein’. Nicholas LaRusso is medisch directeur van de Mayo Clinics Center for Innovation in de Verenigde Staten. De Mayo Clinics houden zich al jaren bezig met Healthy Ageing, belangrijk speerpunt van het UMCG. De lezing van LaRusso vindt ook op 6 juni plaats en gaat over ‘Healthy Ageing and Independent Living’, hoe kunnen we gezonder en zelfstandig ouder worden?

Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops en is er een royaal en uitgebreid sociaal programma.

Meer informatie is te vinden op www.iscoms.com. Daar is ook een filmpje te zien met oproepen van minister van VWS Edith Schippers en oud-staatssecretaris van VWS Erica Terpstra om ISCOMS te bezoeken.

Bron: UMCG

Recente artikelen