Amphia stelt de gezondheid van de man centraal

0
261

BREDA/OOSTERHOUT – In het kader van de International Men’s health week (de internationale gezondheidsweek van de man) organiseert Amphia op 11 juni 2012 een thema-avond met de naam ‘De gezondheid van de man’. De avond start om 20.00 uur en vindt plaats in het Kenniscentrum, locatie Molengracht in Breda.

Diverse specialisten geven informatie over aandoeningen die veelvuldig bij mannen voorkomen. Denk aan hart- en vaatziekten, prostaataandoeningen, erectiestoornissen en sportblessures. Uroloog van der Schoot: “De gezondheid van de man is een verwaarloosd gebied. Mannen roken meer, gebruiken vaker alcohol en hebben vaker last van overgewicht. Ze hebben bovendien minder aandacht voor hun eigen lichaam. Door middel van deze thema-avond hopen wij mannen bewuster te maken van hun levensstijl en hen te stimuleren bij eventuele problemen op tijd hulp te zoeken.”

Het programma:
20.00 uur Hart en Vaatziekten bij de man.
Mevr. dr. M.H.W. Kappers, vasculair internist
20.30 uur De ouder wordende man; prostaataandoeningen en erectiestoornissen.
Dhr. D.K.E. van der Schoot, uroloog
21.00 uur Wat kan de sportgeneeskunde betekenen voor de (oudere) sporter?
Dhr. A.M.W.W. Langenhorst, sportarts
21.30 uur Tijd voor vragen en afsluiting

Aanmelden
De thema-avond is gratis toegankelijk. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website www.menshealthweek.nl.

National Men’s health week
De bijeenkomst ‘de gezondheid van de man’ wordt georganiseerd in het kader van de “International Men’s Health week”. Deze week wordt gehouden van 11 tot en met 17 juni 2012. Door middel van deze week willen zorgverleners het bewustzijn van mannen over vermijdbare gezondheidsproblemen verhogen en vroege opsporing en behandeling van ziekten bij mannen aanmoedigen.