Eredoctoraat voor Peter Kapitein van stichting Alpe d’HuZes

Array

Peter Kapitein, mede-oprichter en ambassadeur van de Stichting Alpe d’HuZes en Inspire2live, krijgt het eredoctoraat voor zijn uitzonderlijke verdiensten ten behoeve van het onderzoek naar en verbetering van de mogelijkheden van ‘leven met kanker’. VUmc heeft hem voorgedragen vanwege zijn cruciale rol in het creeren van de financiele mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek.

Peter Kapitein heeft als initiator van de stichting Alpe d’HuZes een doorslaggevende rol gespeeld in de werving van – tot nu toe – ruim 42 miljoen euro die ten goede is gekomen aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. En de werving gaat door, want op 6 juni gaat de zevende Alpe d’HuZes van start. Alpe d’HuZes is een actie waarbij fietsers geld bijeen fietsen, waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d’Huez beklommen. Streven dit jaar is om 30 miljoen euro bij elkaar te fietsen, kijk ook op www.opgevenisgeenoptie.nl

VUmc-hoogleraar ‘Leven met kanker’
Met de geworven middelen en vanuit de missie van de stichting die door Kapitein is opgericht zijn in Nederland unieke onderzoeksfinancieringsprogramma’s op het gebied van sneldiagnostiek, kankerrevalidatie, leven met kanker en voeding bij
kanker opgericht. Zo is er bij VUmc een hoogleraar ‘Leven met kanker’ aangesteld. Ook is een programma ven persoonsgerichte beurzen gestart om de meest talentvolle jonge kankeronderzoekers te ondersteunen.

De Stichting Alpe d’HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatienten beter en sneller kunnen herstellen.

Op 19 oktober zal het eredoctoraat aan Peter Kapitein worden uitgereikt tijdens de 132e Dies Natalis van de Vrije Universiteit. Daaraan vooraf vindt een VUmc-symposium plaats rond het thema ‘Leven met kanker’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen