SEH TweeSteden ziekenhuis ontvangt CliniClowns speelkoffer

Array

Op vrijdag 1 juni is de Spoedeisende Hulp (SEH) van het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg verblijd met een CliniClowns speelkoffer. Het is de tweede speelkoffer die het ziekenhuis ontvangt uit handen van de CliniClowns. Eerder, in oktober 2010, nam ook de kinderafdeling van het ziekenhuis een speelkoffer in ontvangst. De speelkoffer biedt afleiding en plezier aan kinderen die een bezoek moeten brengen aan de SEH, op momenten dat de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn.

Interactieve speelkoffer
De kinderen kunnen direct de nieuwe speelkoffer ontdekken en beleven. In de speelkoffer, met een afmeting van 1.60 bij 1.00 m, is van alles te doen. Zo is er onder andere een interactieve lachspiegel met vele innovatieve snufjes, een clownsorkest, dat door het spelen op een orgeltje gaat draaien, een spannend evenwichtspel en kunnen kinderen filmpjes bekijken. In de lachspiegel zit bovendien een camera waarmee kinderen een foto van zichzelf kunnen maken en per mail kunnen versturen naar huis of naar vriendjes en vriendinnetjes.

De speelkoffer krijgt een prominente plaats in de SEH-wachtruimte, zodat alle bezoekende patientjes er gebruik van kunnen maken.

CliniClowns
Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even onbekommerd stralen en genieten! Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen, door de interactieve CliniClowns speelkoffer in het ziekenhuis, nog steeds in de clownswereld terecht.

Recente artikelen