Nominatie Onderwijsprijs gynaecologie/verloskunde Reinier de Graaf

De afdeling gynaecologie/verloskunde van Reinier de Graaf is door de Medische Faculteit der Leidse Studenten van en het Leids Universitair Medisch Centrum genomineerd voor de Onderwijsprijs ‘Het beste coschap’.  De uitslag wordt bekendgemaakt op woensdag 6 juni.

Coassistenten, ofwel geneeskundestudenten die in een ziekenhuis hun artsopleiding volgen, zijn lovend over hun verblijf op de afdeling gynaecologie/verloskunde van Reinier de Graaf. Dat kan worden opgemaakt uit de nominatie voor de Onderwijsprijs ‘Het beste Coschap’. De kandidatuur is gebaseerd op enquêtes die coassistenten invullen na hun coschap. Hun verblijf duurt acht weken. De coassistenten zien patienten op de polikliniek, afdeling en OK in Delft en op de polikliniek in Voorburg. De Onderwijsprijzen zijn een initiatief van MFLS, de studievereniging voor studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen in het Leids Universitair Medisch Centrum, het LUMC.

Er lopen twee coassistenten uit het LUMC rond op de afdeling gynaecologie, naast twee of drie coassistenten uit het Erasmus MC. Gynaecoloog Kitty Kapiteijn. “Onze twaalf dragen met elan hun werk uit en streven ernaar coassistenten zoveel mogelijk te leren tijdens hun relatief korte verblijf. Onze insteek is: persoonlijke aandacht geven en ervoor zorgen dat iemand weer een stuk meer arts is wanneer hij of zij bij ons vertrekt.”

De andere genomineerden zijn twee afdelingen Heelkunde: die van het MCH Westeinde van het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag en die van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

bron: