Bevel Tandartspraktijk Tandartsen Helmond opgeheven

Array

Tandartspraktijk Tandartsen Helmond mag weer open. Dat heeft de minister van VWS besloten op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De praktijk heeft haar werkwijze voldoende verbeterd en voldoet nu aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te kunnen leveren.

Op 14 mei 2012 gaf de IGZ Tandartspraktijk Tandartsen Helmond het bevel te sluiten omdat de inspectie ernstige tekortkomingen in de kwaliteit van de zorg had geconstateerd. Deze vormden een risico voor patienten. Tijdens een herinspectie constateerde de IGZ dat de praktijk inmiddels voldoende verbeteringen had gerealiseerd om het bevel te kunnen opheffen.

De komende periode zal de inspectie de praktijk onaangekondigd bezoeken en nagaan of Tandartspraktijk Tandartsen Helmond de ingezette verbeteringen vasthoudt.

bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen