Het Instituut door Huppes Kemp

Array

Zojuist verschenen boek
Schuylenburgh is de voorzitter van Het Instituut.  Hij zwaait de scepter over de zorgsector. De topbestuurder houdt zich achter de schermen bezig met vuile zaakjes en heeft geen oog voor de doden die daardoor vallen.
Shifrah Keyser, een financieel analist, doorziet zijn spel en pikt het niet. Haar woede wordt gevoed door schimmen uit het verleden. Ze gaat op jacht  en ontdekt hoe de topbestuurder het geld van de farmaceutische industrie aftapt. Samen met de ex-rechercheur Gijs van Zuidwesten chanteert ze hem.

Schuylenburgh roept de hulp van zijn klankbordgroep in – de topbestuurders waarmee hij 80 miljard euro per jaar aan zorggelden verdeelt. Deze machtige groep is niet van plan het grote geld zomaar te laten lopen. Het conflict escaleert.
Shifrah wordt meegezogen in het machtsspel. Ze maakt kennis met de duistere wereld van de instituten, waar achter de schermen, de ware meesters in de intrige zitten. Zinderend van woede legt ze hun valse ambities bloot. In een dubbelact met een buitenlander pakt ze Schuylenburgh daar waar het pijn doet – namelijk bij zijn geld.

Levensechte spanning
Onlangs werd Huppes, zelf internist, geconfronteerd met kanker. In zijn gevecht om te overleven maakte hij Kafkaeske toestanden mee in de nationale zorgsector. De overheid manipuleert de media met onbenullige thema’s als ‘meer handen aan het bed’, ‘medische missers’ en ‘onveilige geneesmiddelen’.
Ondertussen zijn er turbulente ontwikkelingen gaande waarvan patienten kunnen profiteren. Maar experimentele middelen zijn niet toegestaan.
Steeds vaker leggen de media de belangenverstrengeling bloot van   topbestuurders uit de zorgsector, waardoor behandelingen conservatief uitpakken en meestal niet deugen.

Samen met Kemp schreef Huppes een politieke thriller over zijn ervaring met de instituties. Het schrijversduo studeerde filosofie en bedrijfskunde. Wim Huppes was internist-onderzoeker en publiceert al jaren over de zorgsector, onder meer in het Financieele Dagblad. Hij was een opgegeven kankerpatient die zichzelf redde met een experimenteel middel. In die periode werd hij ontslagen bij de centrale overheid.
Mirjam Kemp won de Prix de Paris en deed historisch onderzoek in Parijs. Ze werkt al jaren aan grote veranderingstrajecten in de financiele sector.

Gegevens boek
– Titel: Het Instituut
– Auteur: Huppes Kemp  www.huppeskemp.nl
– Eerste druk: april 2012
– Uitgeverij: Ruige Rus te Hilversum
– Aantal pagina’s: 256
– Winkelprijs: € 14,95
– Centraal Boekhuis – ISBN 978-90-815489-0-8

Bestel het boek online

Recente artikelen