Kees Punt hoogleraar Medische Oncologie

Array

Prof.dr Cornelis (Kees) J.A. Punt is benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 1 juni tot hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het AMC.

Kees Punt studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij volgde zijn opleiding tot internist in het Diaconessenziekenhuis te Utrecht en het UMC Utrecht, en zijn opleiding tot medisch oncoloog in de Daniel den Hoed Kliniek te Rotterdam. In 1991 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht. In 1991-1992 was hij als onderzoeker verbonden aan het Laboratory of Immunology, Arizona Cancer Center, Tuscon USA.

In 1989 werd hij aangesteld als staflid van de afdeling Medische Oncologie van het UMC St Radboud, en in 2001 volgde zijn benoeming tot hoogleraar in de Immunotherapie van Kanker. In 2007 werd hij benoemd tot afdelingshoofd, en in 2010 tot wetenschappelijk directeur van het Oncologisch Instituut van het UMC St Radboud. Vanaf december 2011 is hij werkzaam in het AMC.

Prof. Kees Punt is een internationaal erkend expert op het gebied van gastrointestinale maligniteiten, in het bijzonder het colorectaalcarcinoom, en tumorimmunologie. Hij is voorzitter van de Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG) en hoofdonderzoeker van de zogenaamde CAIRO-studies bij het gemetastaseerd colorectaalcarcinoom, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in o.a. New England Journal of Medicine en The Lancet.

Hij is lid van de Wetenschappelijke Raad van de KWF Kankerbestrijding, en associate editor van Annals of Oncology en The Netherlands Journal of Medicine.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen