Koninklijke onderscheiding voor prof.dr. Marlite Halbertsma

Array

Scheidend hoogleraar Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Prof.dr. Marlite Halbertsma is vrijdag 8 juni 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar grote wetenschappelijke verdiensten en taken waarmee zij zich heeft ingezet voor de samenleving. Zij kreeg de versierselen opgespeld door wethouder hoger onderwijs Korrie Louwes van Rotterdam, tijdens haar afscheid als hoogleraar historische aspecten van kunst en cultuur in de Erasmus School of History, Culture and Communication. Als blijk van waardering ontving Halbertsma de Ad Fontes penning uit handen van rector magnificus Henk Schmidt. Prof.dr. Halbertsma was vanaf 1997 verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het onderzoek van Marlite Halbertsma is gericht op een breed terrein van cultuurgeschiedenis en cultureel erfgoed, waarin de cultuur en het erfgoed van de stad Rotterdam een grote plaats inneemt. Zij is lid van diverse redacties, besturen en commissies op het terrein van kunst en cultuur. Een van laatste activiteiten was de begeleiding van de herinrichting van de Laurenskerk in Rotterdam.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen