Studenten halen € 36.000 op

Array

Een benefietavond voor de Daniel den Hoed Stichting, georganiseerd door vijf Rotterdamse studenten, heeft – 36.000 opgebracht.

Hermes voor DanielUitverkocht
Op het programma van de benefietavond stond onder andere een veiling, een loterij en een diner. Deelnemers konden een plaats aan tafel, of een volledige tafel reserveren. De belangstelling was groot: de avond was volledig uitverkocht. ‘De opbrengst dit jaar is veel hoger dan die van voorgaande jaren’, zegt Jacco Slegers, president van de Hermes voor Daniel den Hoed-commissie, die dit evement organiseert.

Derde keer
Het initiatief voor de benefietavond Hermes voor Daniel den Hoed werd drie jaar geleden genomen door vijf studenten van het Rotterdamsch Studenten Corps. Ieder jaar organiseren vijf anderen het evenement opnieuw. ‘Zij hebben belangeloos vele maanden gestoken in de organisatie van dit evenement’, zegt prof. Jan Cornelissen, hoogleraar Hematologie die tijdens de benefietavond sprak over onderzoek naar kanker.

Onderzoek
‘Anders dan vorige edities, hebben we vooral nadruk gelegd op waarom het zo belangrijk is om onderzoek te doen naar kanker’, zegt Slegers. Ook Arjan Bandel, directeur van Thema Daniel kwam aan het woord. De opbrengst van de avond gaat naar de Daniel den Hoed Stichting.

House
Voormalig minister-president prof. Jan Peter Balkenende leidde de avond in. De avond werd afgesloten door de Hermes House Band, die in 1984 werd opgericht door studenten van het Rotterdamsch Studenten Corps.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen