Ride for Hope: fietsen door heel Nederland voor genezing van kanker

Array

Vrijdag 15 juni start de tweede editie van de RideForHope. Met een route van 750 kilometer is de RideforHope de langste benefiet wielertocht van Nederland voor de kankerbestrijding. Waar deelnemers van de Alpe D’HueZES diverse malen de bewuste berg op fietsen zullen de deelnemers van de Ride for Hope maar liefst door alle 12 provincien toeren en iedere dag 250 kilometer fietsen! Ook dit jaar zullen de deelnemers proberen zoveel mogelijk euro’s bij elkaar te fietsen voor het goede doel. Helaas heeft iedere Nederlander wel een raakvlak met kanker. Vandaar ook specifiek de keuze voor een route in de vorm van een ‘Ribbon’, het internationale teken van hoop symbolisch gereden door heel Nederland.

De start van de Ride for Hope zal plaatsvinden om 07:00 uur vanaf het unieke Topshuis van Rijkswaterstaat op Neeltje Jans en niemand minder dan Teun van Vliet, voormalig profwielrenner, zal het startschot verzorgen.  Het eindpunt op zondag 17 juni is de befaamde Cauberg in Limburg. Om de deelnemers extra te ondersteunen zal Gert Jacobs, ex-profwielrenner en bekend van Tour du Jour, de laatste 125km van de Ride for Hope 2012 mee fietsen!

Kanker: een van de grootste doodsoorzaken in Nederland
Patienten zitten nu nog vaak lang in onzekerheid en er is dan ook meer onderzoek nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Onderzoek kost geld en dit wordt voor het grootste gedeelte bekostigd door donaties van o.a. evenementen. De Ride for Hope is opgericht om ervoor te zorgen dat er nog meer geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker. Bij maar liefst één op de drie Nederlanders is hoop een woord van toekomst. De Ride for Hope wil juist “hope” brengen en dit doen ze dan ook middels deze monstertocht door het gehele land. Nico Faaij, onbehandelbaar hersenkankerpatient en deelnemer: “We willen samen het verschil kunnen maken voor mensenlevens waarvoor wij de enige hoop zijn. Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord kanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen