Dak Sint Vincentius Ziekenhuis Paramaribo beschadigd door noodweer

Door Noodweer is een deel van het dak van het Sint Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo is weggewaaid. Een deel van het oosten van Suriname heeft geen elektriciteit. Suriname is getroffen noodweer met rukwinden, hevige regenval en metershoge golven aan zee. Politie, brandweer en militairen bieden hulp.

Het St. Vincentius Ziekenhuis is een particulier algemeen ziekenhuis met 280 bedden en van christelijke signatuur welke al meer dan 90 jaar garant staat voor toegewijde en professionele medische – en verpleegkundige zorg. Het Sint Vincentius Ziekenhuis verstrekt zorg op het gebied van Interne Geneeskunde, Chirurgie, Gynaecologie/Obstetrie, Kindergeneeskunde, Neurologie, KNO, Orthopedie, Urologie, Psychiatrie en Cosmetische chirurgie. Momenteel verkeert het ziekenhuis in een fase waarbij er grote renovatie en uitbreidingsplannen in uitvoering zijn. Er werden windsnelheden gemeten van ruim tachtig kilometer per uur. De storm bereikte ook Paramaribo. In de stad zijn daken van huizen gewaaid, bomen ontworteld en elektriciteitspalen in tweeen gebroken. Af en toe viel de elektriciteit korte tijd uit. Ook raakten de zendmasten van twee radiozenders beschadigd en belandden omgewaaide bomen op auto’s. Van een van de ziekenhuizen, het Sint Vincentius Ziekenhuis, waaiden dakplaten weg.

 

Vanuit de samenleving klinkt kritiek op de gebrekkige informatie. De Meteorologische Dienst Suriname had niet vantevoren een waarschuwing afgegeven voor het noodweer. Ook was de website van de Meteorologische Dienst was de hele avond niet bereikbaar. Voor informatie waren mensen vooral afhankelijk van sociale media als Facebook, een lokale nieuwswebsite en onderlinge persoonlijke co

Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing heeft een crisiscentrum ingericht en er is een noodnummer ingesteld, +597 520840 en 426416. Mensen die schade hebben opgelopen door de storm kunnen die schade telefonisch melden bij het NCCR. Hoeveel schade de storm precies heeft aangericht kan pas worden vastgesteld als het licht is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen