Het verzekerde pakket en lage-ziektelastbenadering

Array

Vandaag heeft minister Schippers van VWS een brief aan de Tweede kamer gestuurd waarin zij vasthoudt aan 1,3 miljard bezuinigen op het pakket via de ziektelast. Dit terwijl het College voor zorgverzekeringen (CVZ) aantekent dat een besparing van 1,3 miljard niet realistisch is.

De PGO-organisaties: CG-Raad, NPCF, Landelijk platform GGz, ouderenbond CSO en Platform VG vinden het vasthouden aan de in het regeerakkoord vastgelegde bezuiniging van 1,3 miljard op het pakket door de ziektelastbenadering een verkeerde en onverstandige keuze.

De nadruk op bezuinigingen hindert de totstandkoming van een pakket gebaseerd op stepped care en gepast gebruik van zorg. Daarnaast verwachten wij vele uitvoeringsproblemen, verhoging van zorgkosten en onzekerheden voor verzekerden.

bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen