Mirella Minkman van Vilans wint internationale..

Array

Mirella Minkman, programmaleider ouderenzorg bij Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg, heeft `The Karolinska Medical Management Center/EHMA research award 2012′ gewonnen met haar proefschrift `Developing Integrated Care. Towards a Development Model for Integrated Care’. Haar proefschrift resulteert onder andere in het Ontwikkelingsmodel voor Ketenzorg (OMK), dat gevalideerd is in de praktijk bij meer dan 80 zorgketens. Dit is een nieuw kwaliteits- en managementmodel voor ketens en een generiek model voor de implementatie van ketenzorg.

De `Karolinska Medical Management Center/EHMA research award 2012′ is een prestigieuze internationale prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan veelbelovende Phd-onderzoekers, die onderzoek doen naar een onderwerp rond `health management’. Er waren vier finalisten die op het jaarlijkse EHMA congres een presentatie over hun proefschrift hielden. Na juryberaad werd de prijs door professor Kieran Walshe van de University of Manchester uitgereikt aan Minkman.

Juryoordeel
Volgens Walshe was de jury onder de indruk van de veelheid aan studies en de kwaliteit van het proefschrift. Volgens de jury onderscheidt het proefschrift zich ook, doordat het onderzoek al in de praktijk wordt benut, onder andere door ketensamenwerkingsverbanden, verzekeraars en in beleid.
Minkman werd met haar proefschrift al eerder tweede in de TSG/Innovatie in Ketenzorg prijs en tweede bij de NNK Onderzoeksprijs.

Praktische vertaling: Zelfevaluatie Ketenzorg

Het organiseren van integrale zorg of ketenzorg is een actueel vraagstuk in de zorg. Het proefschrift geeft hier inzicht in en is door Vilans vertaald in een praktische webbased zelfevaluatie tool. Zo kunnen de inzichten uit het OMK benut worden door ketencooerdinatoren, die hun zorg willen verbeteren. In de praktijk voor mensen met dementie, CVA, acute aandoeningen, palliatieve zorg en kwetsbare ouderen gebruikt men al het model.

bron: Vilans

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen