Medisch technoloog Kees Grimbergen ontvangt koninklijke onderscheiding

Array

Prof. dr. Kees Grimbergen, hoogleraar Medische Technologie aan de UvA-AMC, is door de koningin benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tijdens zijn afscheidscollege op 22 juni reikte Dymph van den Boom, rector magnificus van de UvA, de koninklijke onderscheiding aan hem uit.

Grimbergen ontvangt de onderscheiding voor zijn wetenschappelijke werk en zijn jarenlange inzet voor het AMC. Hij speelde een voortrekkersrol op het gebied van de medische technologie. Grimbergen leverde een belangrijke bijdrage aan de kruisbestuiving tussen geneeskunde en natuurkunde. Daarnaast is hij sinds 1986 in verschillende bestuursfuncties actief voor het Museum van het Nederlandse Uurwerk.

Grimbergen is sinds 1977 verbonden aan het AMC. Hij begon als universitair docent, waarna hij in 1987 universitair hoofddocent werd. In 1995 werd Grimbergen strategisch hoogleraar Medische fysica. Daarnaast was hij van 1996 – 2007 hoofd van de Medisch Technische Ontwikkelingsafdeling (MTO) aan het AMC. Binnen het AMC heeft Grimbergen vele bestuurs- en commissiefuncties bekleed. Ook was hij mede-oprichter van het Landelijk Overleg Biomedische Technologie en richtte hij het Amsterdams Centrum voor Medische Techniek (ACEMET) op.

Bron: UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen