Cheque voor kinderafdeling Reinier de Graaf

Array

REINIER DE GRAAF -STICHTING-DADA-FOTO FRED NIJS

Vandaag overhandigde André van Duivenbode, voorzitter van Stichting DaDa, een cheque van € 21.425 aan kinderarts Marion Hekkelaan van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Dankzij deze schenking kon het ziekenhuis 35 TV’s met Dvd-speler aanschaffen, waardoor ieder kind op de kinderafdeling kosteloos TV kan kijken vanuit bed.

Voorheen beschikte de kinderafdeling over een beperkt aantal TV’s. Door de schenking zijn nieuwe televisies aangeschaft en geïnstalleerd op alle verpleegkamers, maar ook in de onderzoekskamer, ouderkamer en jeugdlounge. Jolanda Versteegen, teamleider kinderafdeling:  “Het kijken van televisie op de onderzoekskamer, waar alle medische handelingen en onderzoeken plaatsvinden, zorgt voor welkome afleiding bij de kinderen. “

De televisies zijn voorzien van alle kinderkanalen en een koptelefoon, zodat ieder kind zijn of haar favoriete programma of Dvd kan zien. De aanschaf en aansluiting van de 35 nieuwe toestellen met Dvd-speler is dus mogelijk gemaakt door Stichting DaDa (www.stichtingdada.nl).  Zij zet zich in voor extra zorg aan kinderen in Nederlandse zorginstellingen.

bron: Reinier de Graaf Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen